Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑναβάθμιση υπολογιστή για gaming
Θάνος Μαρράς ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα, επειδή δεν γνωρίζω πολλά για το hardware θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω έναν APU από το 2013 τον a10 5800k και μου κάνει απίστευτο bottleneck στα games ριχνόντας μου κατά πολύ τα FPS σύν ότι το multitasking του είναι χάλια και εκτός αυτού δε μπορώ ούτε livestream να κάνω γιατί σέρνεται, ακομα και που έχω αλλάξει κάρτα γραφικών και πήρα την 980ti δεν βλέπω καμία διαφορά. Η ερώτησή μου είναι εξής έαν αλλάξω CPU και κρατήσω την GPU που έχω τώρα θα πιάνω περισσότερα FPS και στα πιο σύγχρονα games ακόμα και σε Medium/high γραφικά? Και αν ναί, ποιά απο τις παρακάτω CPU θα μου συστήνατε να πήγαινα? intel 8600? intel 8700? η r7 2700x? η θα μου κάνουν και αυτές bottleneck και θα είναι στην ουσία τσάμπα τα λεφτά και να κοιτάξω για καμία καινούργια GPU?

10 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Θάνο, ναι θα πρέπει να αναβαθμίσεις τον επεξεργαστή σου για να εκμεταλλευτείς τη GPU σου. Ένας intel 8700 θα είναι ιδανικός. Δες και αυτό.

Θάνος Μαρράς απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την διευκόλυνση Γιώργο. Να σαι καλά.

Θάνος Μαρράς απάντησε πριν 6 έτη

Η διαφορά με τον 8700 και τον 8700k (επειδή ειναι 100ευρώ πιο ακριβώς ο Κ) πoιά είναι? είναι καλύτερος εν μέρη? Και επίσης ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι καλός και σε Multitasking σε Rendering και σε Livestream? Ευχαριστώ ξανά εκ των προτέρων.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Θάνο και οι δύο είναι πολύ κοντά σε επιδώσεις, εάν δεν σε ενδιαφέρει το overclock τότε δεν υπάρχει λόγος να πας στο 8700k. O επεξεργαστής είναι ότι πρέπει για βαριές εργασίες..

Θάνος Μαρράς απάντησε πριν 6 έτη

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο που με βοήθησες. Να σαι καλά. 

Θάνος Μαρράς απάντησε πριν 6 έτη

Μία ακόμα ερώτηση θέλω να κάνω για την 980ti τι μητρική να κοιτάξω να πάρω με γενικά χαρακτηριστικά στις δυνατότητες Parallel Processing Technology για SLI η για CrossfireX. Η αυτό δε παίζει κανένα ρόλο και θα τρέχει απροβλημάτιστα η GPU μου? Γιατί για CrossfireX από όσο γνωρίζω είναι μόνο η μπορεί και να κάνουν μόνο οι GPU's των AMD.
Ξέρω είναι χαζή η ερωτησή μου.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 6 έτη

Από τη στιγμή που δεν έχεις σκοπό να βάλεις και άλλη κάρτα γραφικών δεν έχει σημασία.
https://youtu.be/NcuWoLhaeXQ

Θάνος Μαρράς απάντησε πριν 6 έτη

Οπότε μητρικές με δυνατότητες Parallel Processing Technology με CrossfireX για AMD κάρτες υποστηρίζουν κάρτες σαν την 980ti και τρέχουν μια χαρά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα, σωστά?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ακριβώς.

Θάνος Μαρράς απάντησε πριν 5 έτη

Σε ευχαριστώ ξανά Γιώργο για την βοήθεια που μου δώσες. Να είσαι καλά σε ότι και αν κάνεις.