George Punch ρώτησε πριν 6 έτη

Λοιπόν. είχα κάνει το gaming pc πριν 3-4 χρόνια έπειτα από άρθρο σας και θα ήθελα να το αναβαθμίσω. το budget μου είναι στα 400 βαριά 450 ευρώ και σκεφτόμουν να αλλάξω cpu, ram, gpu και motherboard γιατί ούτως ή άλλως αυτή που έχω δεν σηκώνει αναβαθμίσεις. είναι καλύτερο να κινηθώ σε ένα ryzen σύστημα; διάβασα ότι οι ryzen επεξεργαστές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ταχύτητα της ram. ευχαριστώ και καλή χρονιά 

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, και καλή χρονιά.
Ξεκινώντας από την κάρτα γραφικών, η GTX 1060 είναι η χαμηλότερη που προτείνουμε για σύγχρονο gaming, που ξεκινάει από τα 270 ευρώ περίπου.
Το πρόβλημα είναι πως το budget που αναφέρεις δεν επαρκεί για επεξεργαστή, RAM, και μητρική, ειδικά με τις πρόσφατες αυξήσεις στην τιμή της RAM. 8GB DDR4 ξεκινούν από 100-105 ευρώ.
Θα σου πρότεινα για αρχή λοιπόν να αλλάξεις μόνο την κάρτα γραφικών και να αλλάξεις αργότερα τα υπόλοιπα. Εκτός από τη μνήμη, η καλύτερη επιλογή για gaming επεξεργαστή είναι ο i3 8100, που έχει απόδοση αντίστοιχη με i5 7500.
Αυτή τη στιγμή, οι μόνες μητρικές που υποστηρίζουν τον 8100 είναι οι σχετικά ακριβές Z370 αλλά σύντομα θα κυκλοφορήσουν και πιο οικονομικές μητρικές για την 8η γενιά επεξεργαστών, αν και δεν γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία. Όταν γίνει αυτό, με 105+120+90=315 ευρώ περίπου θα είσαι καλυμμένος.

George Punch απάντησε πριν 6 έτη

 Ευχαριστώ πολύ. μια ακόμα ερώτηση. Αν πάρω τα πάντα εκτός από gpu (Έχω xfx 270x 2gb) θα υπάρχει bottleneck? 

George Punch απάντησε πριν 6 έτη

επίσης, αν κινηθώ με ryzen σύστημα αντί για Intel? 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αλλάζοντας όλα τα άλλα και κρατώντας ίδια την κάρτα γραφικών, σε πολλά παιχνίδια θα δεις μηδενική βελτίωση. Είναι πολύ λίγα τα παιχνίδια που δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στον επεξεργαστή από την κάρτα γραφικών.
Οι Ryzen έχουν χειρότερη απόδοση για gaming από τους Intel, και ειδικά η 8η γενιά είναι μακράν καλύτερη από οποιονδήποτε Ryzen στην ίδια κατηγορία τιμής.