Antonis Miliotis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα, κύριοι.
Ευχαριστούμε πολύ για την τέλεια δουλειά που κάνετε στο site και μας ανοίγετε τα μάτια.
Όπως θα καταλάβατε και από το θέμα της ερώτησης, θέλω να αναβαθμίσω ένα laptop hp pavillion dv6543ev. Οι λόγοι που επιλέγω την αναβάθμιση έναντι της αγοράς καινούριου είναι α) η ποιότητα κατασκευής του που θεωρώ είναι πάρα πολύ καλή και δεν απαντάται στα καινούρια laptop μέσης τιμής, β) το ότι είναι πάρα πολύ καλά συντηρημένο (πεντακάθαρο εντός και εκτός με καινούριες, σχετικά, πάστες), γ) τα σχετικά λίγα χρήματα που θέλω να διαθέσω και δ) η αγάπη που έχω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Γενικά δουλεύει αρκετά τίμια (φοράει win7 και ανοίγει σχετικά γρήγορα) αλλά τρώει κολλήματα στο browsing και τις εφαρμογές office και θερμαίνεται σχετικά γρήγορα. Η χρήση που του κάνω είναι κατά 99% για δουλειές του γραφείου μου. Browsing και εφαρμογές office, δηλαδή. Επίσης, θα ήθελα παράλληλα να τρέχει και ένα καλό antivirus λόγω του ότι κάνω πολλές online πληρωμές και θα ήθελα μια σχετική ασφάλεια (το αναφέρω γιατί θεωρώ πως κι αυτό θα είναι σχετικά βαρύ). Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει αναβάθμιση λόγω του ότι το μοντέλο είναι αρκετά παλιό ή αν αξίζει να γίνει. Δεν έχω κάποιο πλάνο όσον αφορά τα χρήματα που θέλω να δώσω, χωρίς να ξέρω πόσο μπορεί να κοστίζει ένα upgrade, θα έλεγα πως το ταβάνι μου είναι τα 350€. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο που θα διαθέσετε για την περίπτωσή μου. Να είστε καλά και να συνεχίσετε την καλή δουλειά που κάνετε!!

3 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Αντώνη ,παράξενο ίσως αλλά δε βρήκα drivers για win7 στο σάιτ της hp .
Πόση ram έχεις στο λάπτοπ ? Όσο περί ασφαλών αγορών ,μπορείς να βάλεις το Βitdefender .Περισσότερα δες εδώ.
https://www.pcsteps.gr/86575-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-internet/
Τα υπόλοιπα περί αναβάθμισης ,από τους Ειδικούς του pcsteps .

Antonis Miliotis απάντησε πριν 5 έτη

Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε βγει με vista γι αυτό δεν βρίσκεις drivers για τα 7, μάλλον. Η ram είναι στα 4gb. Ευχαριστώ για το άρθρο!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Αντώνη,
Στα laptop γενικά μόνο RAM και SSD μπορείς να αναβαθμίσεις.

https://www.pcsteps.gr/54495-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-laptop/

Στη δική σου περίπτωση, δυστυχώς δεν μπορείς να προσθέσεις παραπάνω μνήμη. Το laptop σου έχει ήδη τη μέγιστη που υποστηρίζει, λόγω περιορισμών της τεχνολογίας DDR2.
Αν αλλάξεις το δίσκο σε SSD, σίγουρα τα Windows και τα προγράμματα θα ξεκινούν πιο γρήγορα. Όμως ο παλιός επεξεργαστής και η λίγη RAM θα εξακολουθήσουν να δημιουργούν προβλήματα όταν έχεις ανοιχτά πολλά προγράμματα μαζί ή πολλές καρτέλες στο ίντερνετ.
Πάντως, αν εξακολουθεί να σε ενδιαφέρει να βάλεις SSD, αυτός είναι εξαιρετική επιλογή, και μάλιστα έχει πέσει τρομερά η τιμή του σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του να βάλεις SSD είναι πως όταν κάποια στιγμή το laptop μας αφήσει χρόνους, μπορείς να βάλεις το δίσκο σε ένα νέο laptop, ή και σε σταθερό υπολογιστή. Αν μπορούσες και έβαζες RAM, θα ήταν μετά άχρηστη, κανένα νεότερο laptop δεν δέχεται πλέον DDR2 μνήμες.