Tsuyosi Ichigo ρώτησε πριν 5 έτη

Λοιπόν... Ο υπολογιστή μου έχει επεξεργαστή amd fx 6300 ο οποίος δεν είναι και απο τους ποιο καινούριους αλλα είναι καλός ..Τέλοσπάντων ο υπολογιστής μου \"σέρνεται\"ανοίγει αργά κανει boot πολύ αργα αφου ανοίξει μέχρι να φορτώσει την επιφάνεια κτλ αργεί.. να ανοίξω ένα παιχνίδι δεν ανοίγει γρήγορα όπως και όταν παίζω ενα παιχνίδι αργεί να μου ανοίξει περαιτέρω φακέλους η προγράμματα όπως google chrome..σκευτόμουνα αναβάθμιση σε ryzen 5 1600x αλλα αυτό θα χρειαστεί και άλλη μητρική.. αλλες ραμ ..Δεν έχω SSD μέσα στο σύστημα και δεν υπάρχει οικονόμικη άνεση για την ώρα ..Πείρα εναν ssd 860 evo 500gb της Samsung για αρχή πιστέυεις θα βοηθήσει αρκετά?

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
Αρχικά είσαι σίγουρος πως είναι θέμα του επεξεργαστή; Τα προβλήματα που παρουσιάζεις ταιριάζουν περισσότερο με αργό ή προβληματικό δίσκο.
Έχεις δει στη διαχείριση εργασιών ότι ο επεξεργαστής λειτουργεί στο 100% όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα;

Tsuyosi Ichigo απάντησε πριν 5 έτη

100% δεν μου πάει.. Αλλά 75% με 90% πάει εύκολα βέβαια πάντα ενώ παίζω ενα game..όπως fortnite παράδειγμα

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Σε ώρα παιχνιδιού δεν είναι περίεργα αυτά τα νούμερο. Πάντως, όπως το περιγράφεις, δεν πιστεύω ότι έχει θέμα ο επεξεργαστής σου.
Η αναβάθμιση σε Ryzen αξίζει απόλυτα από άποψη επιδόσεων, αλλά το πρόβλημα προέρχεται από αλλού.
Δοκίμασε να κάνεις έναν έλεγχο στον δίσκο σου:
https://www.pcsteps.gr/1385-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%81%CF%89%CF%82/
Επίσης, κάνε ένα format. Μπορεί τα Windows να μην λειτουργούν σωστά και το υλικό του υπολογιστή σου να είναι μια χαρά.