Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑναβάθμιση υπολογιστή 6ετίας ή αγορά νέου;;;
slipknot1924 ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα και πολλά συγχαρητήρια για τη δουλειά και τις πληροφορίες που παρέχετε!
Έχω έναν i7 920 στα 2,67 Ghz με μια δυνατή ψύχτρα (δεν θυμάμαι ποιά), 3*2 Gb RAM της Corsair (όπου από την αρχή η motherboard Asus P6T που διαθέτω διάβαζε μόνο 4Mb), ATI Radeon 4860 HD, δίσκο WD στα 650 Gb, ένα μεγάλο κουτί Cooler Master (δε θυμάμαι μοντέλο), κάρτα ήχου on board, οθόνη HP w2207h HD και τα λοιπά περιφερειακά. Το μηχάνημα πέταγε κυριολεκτικά και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο απλά ΔΕΝ "τραβάει" άλλο και φαίνεται…
Γενικά λατρεύω τα FPS παιχνίδια αλλά πλέον δεν αφιερώνω τόσο χρόνο σε αυτά και έχω χαλαρώσει πολύ σε σχέση με το gaming. Θα ήθελα όμως ένα μηχάνημα που να είναι δυνατό και να με βγάλει άλλα 4-5 χρόνια αλλά να μην είναι και ακριβό γιατί όπως προανέφερα λόγω υποχρεώσεων δεν κάνω τη χρήση που του έκανα.
Πιστεύεις ότι χρειάζεται να κάνω αναβάθμιση και να κρατήσω κάποια μέρη από το ήδη υπάρχον μηχάνημα ή να πάω κατευθείαν σε αγορά νέου υπολογιστή με προϋπολογισμό 500 – 600 ευρώ;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων, καλή συνέχεια!

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Ουσιαστικά πρέπει να αλλάξεις επεξεργαστή, μητρική, κάρτα γραφικών, και τροφοδοτικό. Μπορείς να κρατήσεις τη RAM, αλλά μόνο τα δύο αρθρώματα από τα τρία, γιατί πλέον δεν βγαίνουν μητρικές με triple channel DDR και σε μητρικές με dual channel δεν μπορείς να έχεις τρία αρθρώματα, γιατί χάνεις έτσι το dual channel.

Δες τη μητρική, κάρτα γραφικών, και το τροφοδοτικό στη σύνθεση των 750 ευρώ στον οδηγό αγοράς υπολογιστή με αυτό τον επεξεργαστή.

Ίσως να χρειαστεί να αλλάξεις και ψύκτρα, δεν είναι σίγουρο πως αυτή που έχεις θα μπαίνει στο socket 1150.