Mpenatos Stefanos ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα Άγγελε,
Θέλω να κάνω μια αναβάθμιση στο pc και είμαι μεταξύ κάρτας γραφικών και επεξεργαστή. Ο κύριος λόγος της αναβάθμισης είναι gaming σε μέτρια τουλάχιστον ποιότητα. Προς το παρών το σύστημα μου τα καταφέρνει αρκετά καλά και δεν έχω κανένα ιδιαίτερο παράπονο, νομίζω οτι παίζει ρόλο το οτι δεν έχω full HD οθόνη αλλά 720p και δεν ζορίζεται η κάρτα.Επίσης θα γίνει και αναβάθμιση της οθόνης σε 1080p οπότε θα ζοριστεί κ άλλο η κάρτα 
τώρα έχω μια radeon hd 7850 1gb και έναν AMD FX 4300 τετραπύρηνο στα 3,8 ghz
Eπίσης τρεις σκληρούς 125 ssd για τα windows καθώς και δύο hdd 500gb και 1tb
H RAM είναι στα 12 gb 
Αν βρεις χρόνο κανε μια πρόταση ως προς το τι είναι καλύτερα να αναβαθμίσω (κάρτα ή επεξεργαστή) και μια δυο επιλογές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σου

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Στέφανε,
Με δεδομένη τη χαμηλή ποιότητα των AMD FX, δεν αξίζει να πάρεις κάποιον άλλο επεξεργαστή της σειράς. Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις κάρτα γραφικών τώρα, και κάποια στιγμή αργότερα αλλάζεις πακέτο επεξεργαστή-μητρική-RAM.
Δεν μου είπες μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις, αλλά γενικά μια GTX 1060 είναι πολύ καλή επιλογή σε αρκετά λογική τιμή για 1080p gaming.
Αν το budget δεν βγαίνει, δες για 1050 ti, που θα παίζει τα περισσότερα σύγχρονα παιχνίδια με μέτρια γραφικά.

Mpenatos Stefanos απάντησε πριν 7 έτη

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Για το θέμα του  budget είμαι ποιο κοντά στη 1050, απλά φοβάμαι το bottleneck. RAM δεν χρειάζομαι ακόμα μιας και είμαι στα 12 gb τώρα. Αν κατάλαβα καλά δεν γίνετε να αλλάξω μάρκα επεξεργαστή χωρίς να αλλάξω μητρική ; Παρ' όλα αυτά  είδα έναν AMD fx8350 με αρκετά καλές κριτικές και ακόμα καλύτερες τιμές. Αν μπορείς ρίξε άλλη μια φορά τα φώτα σου να καταλάβουμε και εμείς οι ανίδεοι.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Το bottleneck δεν είναι κάτι που αξίζει να φοβάσαι. Κατ' αρχάς δεν είναι κάτι σταθερό, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εκάστοτε παιχνίδι. Και εφόσον θα αλλάξεις κάποια στιγμή επεξεργαστή, θα είναι κάτι προσωρινό, δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο μόνιμα τον υπολογιστή.
Δεν μπορείς να αλλάξεις μάρκα χωρίς να αλλάξεις μητρική, ούτε καν σειρά δεν μπορείς, για να πας πχ από FX σε Ryzen. Κάθε σειρά επεξεργαστή λειτουργεί σε πολύ συγκεκριμένες μητρικές. Και σε μια σύγχρονη μητρική θα αναγκαστείς να αλλάξεις και μνήμες, γιατί δεν δέχονται πλέον DDR3, μόνο DDR4.
Οι AMD FX είναι οι χειρότεροι επεξεργαστές της αγοράς, αρχαία μοντέλα του 2012 που είχαν εξ' αρχής κακό σχεδιασμό. Μην εμπιστεύεσαι τις κριτικές, ο μέσος χρήστης δεν το έχει ψάξει αρκετά, ούτε φυσικά έχει κάνει σύγκριση με άλλους επεξεργαστές.

Mpenatos Stefanos απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ πολύ Άγγελε,