Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑναβάθμιση ψύκτρας επεξεργαστή + ανεμιστήρες
Tasos Tsimatsidis ρώτησε πριν 1 έτος

Γειά σας, πρόσφατα έχει αρχίσει να με ενοχλεί ο θόρυβος του υπολογιστή. Η ερώτηση λοιπόν είναι η παρακάτω. Ποιές είναι οι καλύτερες επιλογές μου σε cpu fans και ανεμιστηράκια; Ώς 'budget' έχω στο μυαλό μου τα 50-60€ για ανεμιστήρα επεξεργαστή και ταβάνι τα 50€ για 2 ή και 3 τουλάχιστον ανεμιστηράκια. Να σημειωθεί αν και γίνεται κατανοητό ότι θα ήθελα οι επιλόγες που θα προταθούν να είναι όσο πιο silent είναι δυνατόν, εξίσου σημαντικό όμως είναι να κρατάνε και τις θερμοκρασίες σε φυσιολογικά επίπεδα. Φτάνει όμως η πολυλογία. Παρακάτω θα αφήσω τα specs του υπολογιστή με σκοπό να σας κάνω τη ζωή πιο εύκολη. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
CPU: Ryzen 7 3700x με stock ψύκτρα
Μητρική: MSI B550 gaming plus
RAM: Patriot Viper 4 Blackout 32GB
GPU: MSI RTX 3060 GAMING Z TRIO(αν βοηθάει σε κάτι)
Κουτί: NZXT H510
Case Fans: 2 NZXT Aer P 120mm

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα φίλε μου!

Όσο αφορά τους ανεμιστήρες, σε ενδιαφέρουν 120mm ή 140mm; Μπροστά και πάνω το κουτί παίρνει και τα δύο μεγέθη, ενώ πίσω μόνο 120mm.

Οι μεγαλύτερη ανεμιστήρες γενικά είναι πιο αθόρυβοι γιατί εισάγουν τον ίδιο αέρα με λιγότερες στροφές.

Όσο αφορά τη ψύκτρα, σε αυτά τα χρήματα δεν θα βρεις και πολλές επιλογές σε ψύκτρες με χαμηλό θόρυβο. Μπορείς να δεις τη Be Quiet Shadow Rock Slim 2.

Tasos Tsimatsidis απάντησε πριν 1 έτος

Εάν το budget πέρνει 3 fans τότε θα προτιμούσα δύο 140mm και ένα 120mm για πίσω, βέβαια σε περίπτωση που το budget δεν χωράει τρία fans ένα 120mm και ένα 140mm.
 
Όσο αναφορά τον Be Quiet Shadow Rock Slim 2 έχω να πώ ότι με μια γρήγορα ματιά πρέπει να είναι αρκετά vfm. Αν το budget ήταν έως 100€ θα υπήρχε κάτι σαφώς καλύτερο από το προαναφερθέν;
 
Ευχαριστώ για την απάντηση! :)

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αν σε νοιάζει αποκλειστικά οι ποιότητα, μπορείς να δεις τις λύσεις της Noctua, όπως οι NF-S12B redux-1200 και Noctua NF-P14s redux-1200.

Η Noctua έχει άριστη ποιότητα κατασκευής, αλλά ο σχεδιασμός των μοντέλων της είναι πάντα αμφιλεγόμενες. Αν θες κάτι πιο όμορφο, τότε θα δεις Be Quiet.

Όσο αφορά τη ψύκτρα, στο 100€ έχεις πολλές περισσότερες επιλογές. Μπορείς να δεις τη Be Quiet Dark Rock Pro 4 που είναι κορυφή.

Tasos Tsimatsidis απάντησε πριν 1 έτος

Καλώς! Θα συμφωνήσω οτι ο σχεδιασμός της noctua είναι αρκετά αμφιλεγόμενος xD. Ευτυχώς βέβαια είναι γκρί τα συγγεκριμένα φανάκια.
Οσο αναφορά τις επιλογές της be quiet εχω ξεχωρίσει τα Shadow Wings 2 140mm και 120mm

Για την ψύκτρα του επεξεργαστή έχω να πω οτι την Dark 4 Pro την κοίταζα πριν να μπω στη διαδικασία να γράψω εδώ, προς το παρόν πάντως η τιμή είναι λίγο αποτρεπτική, θα δω πoιά απο τις 2 προτάσεις θα αγοράσω αν και πιστεύω οτι καλύτερα να μαζέψω λίγα χρήματα ακόμη και να πάω στην Dark 4 Pro. 

Ευχάριστω πολύ για τη βοήθεια! :)