Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΑναβάθμιση desktop για 4Κ video with Premiere
Theo Lian ρώτησε πριν 2 έτη

Θέλω να κάνω αναβάθμιση γτ το PC μου κολλάει πολύ στην επεξεργασία 4Κ βίντεο αλλά κ στο Lightroom όταν φορτώσω πολλά αρχεία. Θα ήθελα να μείνω στα 1000-1200ε. Πρώτο δίλημμα, τι επεξεργαστής; INTEL or AMD?? Είμαι άσχετος στα κομπιουτερικά, οπότε αναζητώ απεγνωσμένα οδηγία πως κ τι πρέπει να αγοράσω κ συνδυάσω ώστε να κρατήσει κ σε βάθος χρόνου το σύστημα όσο γίνεται! Τώρα έχω: INTEL i5-4430, 3.00ghz, NVIDIA Geforce GTX 1050 Ti, Samsung SSD 860 evo 250GB & WD Elements 10A8 1TB. RAM 16gb (νομιζω DDR4) η οποία αντέχει, αλλά σκέφτομαι να βάλω 32GB γτ έτσι λέει η Adobe sta system requirements for Premiere.  Σαςε ευχαριστω πολύ!!

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, γενικά για τη χρήση που θες χρειάζεσαι μία καλή κάρτα γραφικών και δυνατό επεξεργαστή.. ιδανικά θες μία τέτοια σύνθεση (Αγορά υπολογιστή €1.658 – €1.753 για Photoshop, AutoCAD, Video Editing).
Intel ή AMD δεν έχει σημασία...από τα κομμάτια που αναφέρεις μπορείς να κρατήσεις το κουτί και τους δίσκους και να ανανεώσεις όλα τα υπόλοιπα..

Theo Lian απάντησε πριν 2 έτη

Καλημερα, ευχαριστω για την απαντηση!  Ερωτηση: στο λινκ που παρεπεμψες, στην αμεσως προηγουμενη συνθεση PC γραφει:
"Αγορα υπολογιστη 899ε για Office, Photoshop, Premiere, Auto cad", οποτε κανει κ αυτος; Βλεπω βεβαια οτι δεν εχει πχ ξεχωριστη καρτα γραφικων, ομως αφου γραφει οτι ειναι κ για το Premiere.
Γιατι τα 1600ε παραείναι βαριά για την τσεπη μου!...
Δίσκους σκεφτομαι ν αλλαξω για καθε ενδεχομενο γτ αυτοι που εχω ειναι αρκετα χρονια, μη γινει καμια στραβη κ χαλασουν ξαφνικα...

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Για 4Κ στο premiere, θα χρειαστείς κάρτα γραφικών. Αλλιώς θα σου κολλάει όλο το περιβάλλον. Δεν είναι πως δεν γίνεται στον πιο μικρό, αλλά μάλλον θα σε εκνευρίσει..

Δηλαδή ο μικρότερος μια χαρά σου κάνει το render, είναι στο περιβάλλον του μοντάζ που θα υστερεί. Συνεπώς δεν ξέρω εάν θα δεις τη διαφορά που θες σε σχέση με αυτό που έχεις..

 

Theo Lian απάντησε πριν 2 έτη

Μάλιστα. Ευχαριστω! Ναι αυτο το κολλημα ειναι που θελω ν αποφυγω...