Παύλος Διδασκάλου ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια σας, 
Έχω ένα desktop pc και θα ήθελα να το αναβαθμίσω για να μπορεί να σηκώνει όλα τα καινούρια παιχνίδια (nba 2k16,pro 16 , κτλ.). Τα χρήματα που διαθέτω είναι γύρω στα 150€ (ίσως και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί) αν αναβαθμίσουμε μόνο την κάρτα γραφικών και αν είναι να αναβαθμίσουμε και άλλα υποσυστήματα (π.χ. cpu) τότε δεν θέλω να ξεπεράσουμε τα 300€. Τι μου προτείνεται να κάνω ;

Το pc μου σύμφωνα με το speccy είναι αυτό:
CPU
Intel Core i3 540 @ 3.07GHz
Clarkdale 32nm Technology
RAM
4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Motherboard
ASUSTeK Computer INC. P7H55-M LX (LGA1156)
Graphics
L20T-2 LED (1600x900@60Hz)
1023MB NVIDIA GeForce GT 430 (PNY)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Φίλε μου, σε τόσο παλιό υπολογιστή, με 150 ή 300 ευρώ δεν σώζεται η κατάσταση για σύγχρονα παιχνίδια.

Πρακτικά μόνο το κουτί, το DVD-RW και τη RAM (αν και θα είναι αργή) μπορείς να κρατήσεις, όλα τα άλλα πάνε για αλλαγή. Μέχρι και το τροφοδοτικό χρειάζεται να αλλαχτεί, γιατί με τα χρόνια μειώνεται η απόδοσή του, ενώ ο σκληρός δίσκος μετά την πενταετία μπορεί να αποτύχει από στιγμή σε στιγμή.

Δες τον οδηγό αγοράς υπολογιστή για ορισμένες ισορροπημένες προτάσεις.

Παύλος Διδασκάλου απάντησε πριν 9 έτη

Αν βάλω για αρχή μία καλύτερη κάρτα γραφικών και σιγά σιγά αλλάζω και τα υπόλοιπα υποσυστήματα δεν θα μπορεί να παίζει τα παιχνίδια χωρίς lag ;
Το λέω γιατί έτσι όπως είναι το pc παίζει το nba 2k15 βέβαια με λίγο lag και το pro 15 χωρίς καθόλου lag . Και γιαυτό σκέφτηκα ότι αν αλλάξω κάρτα γραφικών θα μπορώ με τον επεξεργαστή που έχω να παίξω και τα φετινά παιχνίδια. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ο επεξεργαστής σου είναι εξαιρετικά αδύναμος, θα δημιουργήσει bottleneck σε ότι κάρτα γραφικών και αν βάλεις. Σκέψου πως ο πρώτης γενιάς i7 έχει επιδόσεις αντίστοιχες με ενός σημερινού i3, ο πρώτης γενιάς i3 δεν αξίζει πλέον τίποτα.

Παύλος Διδασκάλου απάντησε πριν 9 έτη

Οκ κατάλαβα ... Πάω για καινούριο pc . Ευχαριστώ για τις πληροφορίες !