Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑναβάθμιση Laptop (αξίζει τον κόπο?)
Αλεξης Τsouninho ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα παιδιά έχοντας αγοράσει laptop (Dell Inspiron 3542-6273 15.6'') το μακρινό πλέον 2016 θέλω να αλλάξω κάποια πράγματα για να μπορώ να τρέχω τα καινούργια παιχνίδια έστω στα low γραφικά,λοιπόν έχω κάποιες ερωτήσεις και όποιος θέλει ας δώσει τα φώτα του.Το laptop που έχω,έχει αυτά εδώ τα χαρακτηριστικά: 
Επεξεργαστή Intel Core i7-4510U (2.00 GHz) με 4 MB L3 cache.
Μνήμη 8192 MB (1 x 8192 MB) DDR3L στα 1600 MHz, χωρίς δυνατότητα επέκτασης.(εδώ είμαι τελείως άσχετος γιατί δεν σηκώνει παραπάνω και αν βάλω μία 16 δεν ξέρω τι θα πάθει)
Σκληρό δίσκο έχει ένα 1 TB SATA (5400rpm)
Και κάρτα γραφικών μια Nvidia Geforce GT 840M με 2 GB αυτόνομης μνήμης.

Και έχω τα εξής ερωτήματα:
1. Σκέφτομαι να βάλω ένα ssd δίσκο για να πηγαίνει πιο γρήγορα ο υπολογιστής?
2.Υπάρχει δυνατότητα να αλλάξω επεξεργαστή σε laptop και να βρω καλύτερο ή να δοκιμάσω το overclocking(αν το γράφω σωστά,επίσης δεν ξέρω αν αυτή η ερώτηση παραβαίνει τους κανόνες οπότε αγνοήστε την αν το κάνει)?
3. Για να βάλω περισσότερη ram πρέπει να αλλάξω ολόκληρη την μητρική?
4. Όταν κάνω φορμάτ τα windows που τα εχώ αυθεντικά θα ισχύουν?
Και 5 και τελευταίο επηρεάζουν κάποια ''βαριά'' προγράμματα όπως πχ κάποιο antivirus την συνολική επίδοση του υπολογιστή?

Σας Ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Αλέξη και καλές γιορτές

1)Ο SSD θα βοηθήσει στην ταχύτερη έναρξη των Windows και κάποιων προγραμμάτων. Δεν θα βοηθήσει άμεσα στις επιδόσεις του υπολογιστή.

2)Δυστυχώς, δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσεις επεξεργαστή σε laptop. Ήταν δυνατό σε κάποια πολύ παλιά μοντέλα.

Τα περισσότερα laptop δεν επιτρέπουν overclock. Ωστόσο, ακόμα και αν το επιτρέπει, καλύτερα να το αποφύγεις. Θα σου δημιουργηθεί πρόβλημα με τις θερμοκρασίες.

3)Όχι δεν χρειάζεται. Αν το laptop έχει επιπλέον slot, μπορείς να προσθέσεις απλά μια μνήμη. Αν δεν έχει, αντικαθιστάς την υπάρχουσα μνήμη.

4)Θα ισχύουν κανονικά. Αν έχεις Windows 10, το κλειδί "συνδέεται" με τη μητρική και δεν χρειάζεται καν να το βάλεις μετά από format. Τα Windows ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις συνδεθείς στο ίντερνετ.

5)Το Antivirus επηρεάζει τις επιδόσεις, καθώς τρέχει στο παρασκήνιο και καταναλώνει πόρους. Μάλιστα, κάποια antivirus είναι ιδιαίτερα απαιτητικά.