Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑναβάθμιση Laptop για επεξεργασία βίντεο με βαρύ πρόγραμμα.
Γιάννα Χ ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα! Ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να αναβαθμίσω το Laptop που έχω γιατί επεξεργάζομαι βίντεο με το Topaz Video Enhance A.I. (Αυτόματη αναβάθμιση ποιότητας βίντεο) και για 2 λεπτά π.χ. , μπορεί να πάρει και 15-20 ώρες!
Θα μπορούσα να αναβαθμίσω το Laptop κι αν ναί, μπορείτε να προτείνετε -όσο είναι εφικτό- κάποια οικονομική αναβάθμιση ώστε να είναι πιο συμβατό με το πρόγραμμα; 
Η θα πρέπει εκ νέου να αγοράσω pc ; 
(Παραθέτω εικόνες με τα χαρακτηριστικά του Laptop και τις ελάχιστες "απαιτήσεις" του προγράμματος)
Ευχαριστώ πολύ!!!! 
 

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρ Γιάννα
Τα μόνα εξαρτήματα που μπορείς να αναβαθμίσεις σε laptop είναι οι μνήμες και οι δίσκοι. Αν δεν σε καλύπτει ο επεξεργαστής σου, δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Γιάννα Χ απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...
Επειδή είμαι άσχετη, θα μπορούσες ενδεικτικά να μου προτείνεις κάποιον υπολογιστή Desktop ή Laptop, (αν γνωρίζεις σε οικονομική τιμή ακόμα καλύτερα),  όπου να μπορεί να ανταπεξέλθει καλά, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα;; 
Ευχαριστώ και πάλι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Το budget σου που περίπου κυμαίνεται;

Γιάννα Χ απάντησε πριν 2 έτη

Φαντάζομαι για να λειτουργεί γρήγορα σε τέτοιου είδους προγράμματα και να πληρεί τα κριτίρια του συγκεκριμένου προγράμματος ειδικά,  σίγουρα θα θέλει 600ευρώ+ , στην καλύτερη των περιπτώσεων...
Σίγουρα θέλω κάτι γρήγορο για να "αναβαθμίζει" ένα επεισόδιο π.χ. (ή μια ταινία γρήγορα), να μην περιμένω για μέρες για λίγα λεπτά "αναβάθμισης" !
 
Σκέφτομαι με δόσεις αν βρώ κάτι που να γίνεται γρήγορη επεξεργασία, ή και κάνα ανακατασκευασμένο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Σε αυτά τα χρήματα δεν θα βρεις μοντέλο με κάρτα γραφικών, οπότε μπορείς να δεις τις λύσεις με Ryzen που προτείνουμε εδώ.

Τα ενσωματωμένα γραφικά θα σε καλύψουν για ελαφρύ editing. Αν σε ενδιαφέρει το πιο απαιτητικό editing, τότε αναγκαστικά θα ανέβεις σε budget για να πας σε μοντέλο με κάρτα γραφικών.