Antonis Savvakis ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, έχω ένα Lenovo idealpad

Lenovo Ideapad L340-15IRH (i7-9750HF/16GB/256GB+1TB/GTX 1050/FHD/W10)

και το χρησιμοποιώ για photo/ video editing και rendering (δηλαδή Photoshop, Premier κτλ.) Ευτυχώς έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών και καλό επεξεργαστή (έτσι νομίζω τουλάχιστον 😁) αλλά η οθόνη δεν με καλύπτει… Θέλω τα χρώματα να είναι ρεαλιστικά και να ανταποκρίνεται 100% στο sRGB πρότυπο και αυτό το laptop υστερεί σε αυτό το κομμάτι. Είδα λοιπόν το νέα laptop που παρουσίασε η Xiaomi φέτος με οθόνη OLED και 100% P3 με 3,5K ανάλυση. Επομένως πιστεύω ότι θα έχω απόλυτα πιστή αναπαράσταση των χρωμάτων. Όμως από ότι είδα έχει ενσωματωμένα γραφικά οπότε δεν ξέρω αν θα είναι κατάλληλο για μέτρια χρήση Photoshop Premier… Επίσης είναι και στα κινέζικα και δεν ξέρω αν θα έχει περιορισμούς (πάντως μπορώ να περάσω τα ελληνικά windows αν χρειαστεί). (Xiaomi Mi Pro 15) Άρα για να συνοψησω, αξίζει να πάρω το Xiaomi laptop για την χρήση που θέλω και αν ναι θα με περιορίσει επειδή έρχεται με κινέζικη έκδοση; Αξίζει πιστεύετε να πουλήσω το Levono για να πάρω το Xiaomi;
Ευχαριστώ πολύ! Κάνετε πολύ καλή δουλειά στο κομμάτι των ερωτήσεων.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Αντώνη

Η αλήθεια είναι πως οι OLED οθόνες δεν έχουν ρεαλιστικά χρώματα. Έχουν φωτεινά χρώματα και υψηλή αντίθεση, το οποίο δίνει πολύ όμορφο οπτικό αποτέλεσμα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ρεαλιστικό.

Όσο αφορά το laptop της Xiaomi, θα σε καλύψει για τη χρήση που θέλεις, αλλά σίγουρα θα δεις μια πτώση στις επιδόσεις.

Αν χρησιμοποιείς GPU acceleration, θα δεις διαφορά μεταξύ της GTX 1050 και των ενσωματωμένων. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι τα ενσωματωμένα δεν θα βγάλουν τη δουλειά.

Όσο αφορά τους επεξεργαστές, σε επεξεργασία λίγων πυρήνων η διαφορά δεν είναι ιδιαίτερη, αλλά θα δεις διαφορά σε χρήσεις που αξιοποιούν τους επιπλέον πυρήνες του i7.