Τατιάνα Τσίρκα ρώτησε πριν 5 έτη
Καλησπέρα σας. Έχω ένα λάπτοπ Compaq CQ58 μοντέλο του 2013. Το λάπτοπ έχει έναν επεξεργαστή AMD E1 essential ο οποίος όμως φαίνεται ότι δεν αντέχει όταν κάνω εκτεταμένη χρήση του λάπτοπ. Γενικά είναι γρήγορο για τα κυβικά του αλλά αυτό συμβαίνει επειδή έχει SSD. Αναρωτιέμαι λοιπόν, επειδή πραγματικά δεν με ικανοποιούν οι επιδόσεις του υπολογιστή μου, αν είναι εφικτό να του βάλω κάποιον άλλον επεξεργαστή κατά προτίμηση της Intel; Υπάρχει περίπτωση να μην είναι συμβατός με τη μητρική; Αυτό είναι το ένα και δεύτερον μήπως αν τελικά είναι αυτό εφικτό υπερθερμαίνεται ακριβώς για το λόγο ότι είναι Compaq και είναι γνωστό ότι η hp δεν έχει καλά συστήματα ψύξης; Αυτές είναι οι απορίες μου. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Τατιάνα, δυστυχώς η αλλαγή επεξεργαστή γίνεται σε σπάνιες περιπτώσεις και θα πρέπει ο νέος επεξεργαστής να είναι συμβατός με την ήδη υπάρχουσα μητρική. Συνεπώς δεν θα σου συνιστούσα να προβείς σε κάτι τέτοιο, το οποίο σε περίπτωση που είναι εφικτό δεν συμφέρει οικονομικά. Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να βάλεις intel επεξεργαστή σε amd μητρική και το αντίθετο.
Εάν ζεσταίνεται το λαπτοπ μπορεί να έχει γεμίσει σκόνη, ή να χρειαστεί να αγοράσεις μία ψύκτρα-βάση για καλύτερη διαχείριση της θερμότητας.

Kritonas Iordanidis απάντησε πριν 5 έτη

[Μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές]

Τατιάνα Τσίρκα απάντησε πριν 5 έτη

Κατάλαβα. Πολύ λογικό ακούγεται. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!! Καλή συνέχεια.