Panagiotis Lemonakis ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα και συχαρητήρια για το εξαιρετικό πραγματικά site σας,

Έχω ένα SATELLITE PRO A50-A-10K της TOSHIBA και θέλω να προχωρήσω σε αναβάθμιση. Κυρίως δουλεύω OFFICE αλλά μεγάλα αρχεία, σερφάρισμα, Autocad, 3 διαφορετικά clouds με συνεχεις ενημερώσεις, netflix και πιο σπάνια torrent. Διάβασα τους οδηγούς σας και νομίζω πως θα προχωρήσω σε αναβάθμιση της RAM και θα βάλω και SSD στη θέση του DVD το οποίο πρέπει να έχει αραχνιάσει μετά τα τόσα χρόνια αχρησίας... Εαν συμφωνείτε, μπορείτε να μου προτείνετε τι καλύτερο μπορώ να κάνω για το μηχανηματάκι που έχω σε μνήμη και σκληρό; Τέλος είδα πως δεν έχει νόημα η αναβάθμιση του επεξεργαστή. Ισχύει αυτό; Εαν όχι μπορείτε να μου προτείνετε κάποιον;

Ελπίζω να μην κούρασα και ευχαριστώ για το χρόνο σας

Παναγιώτης
ΥΓ:Εαν θέλετε τα specs από το speccy στη διάθεσή σας

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Παναγιώτη και ευτυχισμένο το νέο έτος. 
Αν μπορείς, στείλε μας τα χαρακτηριστικά της υπάρχουσας RAM από το speccy. 
Τι χωρητικότητα θες να έχουν οι μνήμες και ο SSD που θα προτείνουμε; Έχεις κάποιο συγκεκριμένο budget;  
Ο επεξεργαστής δεν μπορεί να αντικατασταθεί στα laptop, καθώς είναι ενσωματωμένος στην πλακέτα. Μόνο σε κάποια πολύ παλιά μοντέλα ήταν δυνατό.

Panagiotis Lemonakis απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο και καλή χρονιά να έχουμε,
Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο budget. Από την άλλη όμως θέλω αυτά που θα μπουν να είναι οσο πιο vfm γίνεται και όχι να τα βάλω απλά για να τα βάλω χωρίς να δω ουσιαστική διαφορά στην ταχύτητα του υπολογιστή μου.
Στα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή αναφέρεται δυνατότητα επέκτασης στα 16gb. Με βάση αυτό που έγραψα πιο πάνω και με τη χρήση που κάνω όπως σου περιέγραψα στο αρχικό μου μήνυμα, έχει νόημα να πάω μέχρι εκεί ή και στα 8gb (2x4Gb) θα είμαι ικανοποιημένος (φυσικά με ένα CAS Latency όσο καλύτερο γίνεται);
Σχετικά με την SSD σκέφτομαι να είναι σχετικά μικρός γιατί δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις για σκληρο οπότε θα πάω στη λύση να περάσω στην SSD το λειτουργικό μόνο και τον μανίσιο (500Gb που είναι υπεραρκετά) να τον έχω για τα υπόλοιπα.
Σου στέλνω φώτο με τα χαρακτηριστικά που μου ζήτησες και σε ευχαριστώ προκαταβολικά για άλλη μια φορά για το χρόνο σου και τη βοήθειά σου 

Panagiotis Lemonakis απάντησε πριν 5 έτη

Γιωργο καλησπέρα,

Μου έχεις στείλει κάποια απάντηση γιατί δε βλέπω κάτι στο inbox μου.

Σε ευχαριστώ και πάλι

Παναγιώτης

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Για μνήμες, αυτές είναι οι ταχύτερες που θα βρεις για το σύστημά σου. Το αν θα επαρκούν 8GB ή 16GB εξαρτάται αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη χρήση που κάνεις στον υπολογιστή. Αναφέρεις για παράδειγμα το AutoCAD, αλλά δεν είναι το ίδιο να σχεδιάζεις ένα δωμάτιο, για παράδειγμα, με το να σχεδιάζεις ένα ολόκληρο συγκρότημα πολυκατοικιών, δεν έχουν τις ίδιες απαιτήσεις από το σύστημα.
Για υψηλότερη χωρητικότητα με το ίδιο CAS Latency, οι μνήμες πάνε πολύ πιο ακριβά και δεν αξίζει. Αν χρειάζεσαι 16GB, είναι καλύτερα να πας στη μεγάλη χωρητικότητα έστω με μεγαλύτερο latency.
Για SSD, αυτός θα σε καλύψει.

Panagiotis Lemonakis απάντησε πριν 5 έτη

Άγγελε καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σου. Μια ερώτηση θέλω να κάνω για να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα και να καταλήξω στο τι θα πάρω. Είναι καλύτερα να βάλω 2x4Gb με CAS 9 ή 2x8Gb με CAS 11; 

Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Τα 8Gb είναι αρκετά για τους περισσότερους χρήστες, οπότε αξίζει να επενδύσεις σε ταχύτερες μνήμες αντί σε υψηλότερης χωρητικότητας. 
Ωστόσο, αν χρησιμοποιείς κάποιο πολύ απαιτητικό πρόγραμμα ή κάνεις σοβαρό multitasking, καλύτερα να επιλέξεις τα 16GB.