Sofia Galanopoulou ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα σας, θέλω να αναβαθμίσω το PC μου με στόχο την (επαγγελματική) χρήση Unreal Engine 5.

Σας παραθέτω το τωρινό build μου με το οποίο κρασάρει πάρα πολύ η Unreal και η VRAM 6Gb δε φτάνει για να κάνω τη δουλειά μου. Σκέφτομαι να αντικαταστήσω την κάρτα γραφικών με μια RTX 3060 με 12GB και να αναβαθμίσω τη RAM από 16GB σε 32GB (να αγοράσω άλλες δύο ολόιδιες RAM των 8GB με αυτές που έχω ήδη). Θα ήθελα μια δεύτερη γνώμη για τα παραπάνω, αν δηλαδή πιστεύετε ότι θα άξιζε να πάρω μία καλύτερη κάρτα γραφικών ή περισσότερη RAM (2x32;), ή να αναβαθμίσω και κάτι ακόμη; ΤΟ σκεπτικό μου είναι να πάρω την πιο budget-friendly επιλογή που θα μου επιτρέψει να κάνω τη δουλειά μου για τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια, και κάπου τότε να κάνω μία μεγαλύτερη αναβάθμιση που θα έχουν πέσει και οι τιμές των τώρα καλύτερων καρτών γραφικών. Δεν θα ήθελα τώρα να δώσω πάνω από 1000 για κάρτα γραφικών και από τις υπάρχουσες επιλογές θεώρησα ότι η rtx3060 είναι καλύτερο value. 

Τέλος, αν συμφωνείτε με την επιλογή μου για κάρτα γραφικών, θα μου προτείνατε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο; (πχ Asus Dual GeForce RTX 3060 OC, MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X) Δεν είμαι σίγουρη για τις διαφορές.

Σας ευχαριστώ πολύ και καλό βράδυ

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα Σοφία! Αφού το budget σου είναι περιορισμένο, με τις δύο αλλαγές που αναφέρεις θα δεις διαφορα.

Το ιδανικό είναι να κάνεις και τα δύο, αλλά αν πρέπει να επιλέξεις ένα, προτίμησε την νέα κάρτα. H VRAM για τη χρήση που θες είναι πολύ σημαντική.

Το ποια υλοποίηση αξίζει να επιλέξεις εξαρτάται από το budget σου και τη διαθεσιμότητα, αλλά γενικά οι υλοποιήσεις των Asus, MSI, και Gigabyte είναι αξιόπιστες. Το αν αξίζει να πας σε μια απλή ή OC εκδοση, είναι καθαρά θέμα χρημάτων. Αν η διαφορά είναι μικρή, αξίζει.

Κάποια στιγμή σίγουρα θα χρειαστείς και νέο επεξεργαστή.

Sofia Galanopoulou απάντησε πριν 1 έτος

Ευχαριστώ για την απάντηση, τελικά επέλεξα την ASUS gpu σε OC έκδοση και αύξησα και τη ραμ από 16 σε 32GB. Σχετικά με τον επεξεργαστή, ποιόν θα μου προτείνατε; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Εξαρτάται από το budget σου. Γενικά, κάποιον i7 11ης ή 12ης γενιάς. Έχε στον νου σου ότι αν αλλάξεις επεξεργαστή, πρέπει να αλλάξεις και μητρική. 

Sofia Galanopoulou απάντησε πριν 1 έτος

Θα το έχω στο νου μου για την επόμενη αναβάθμιση, ευχαριστώ πολύ