Γιωργος Μιχαλακης ρώτησε πριν 6 έτη


Χαίρεται,έχω υπολογιστή με τα παραπάνω χαρακτηριστικά και θέλω να τον κάνω Gaming PC.Θέλω να μπορώ να παίζω παιχνίδια όπως GTA V,FIFA,Pro,God of War,Hitman και γενικά τίτλους του PS4.Θα ήθελα αρχικά να μου πείτε ποια χαρακτηριστικά(RAM,Τροφοδοτικό,κάρτα γραφικών ,κτλ) χρειάζομαι,δεύτερον αν αυτά είναι συμβατά με την μητρική και τον επεξεργαστή μου και τέλος  επειδη έχω βρει έναν εξωτερικό δίσκο 1Τ γύρω στα 60 ευρώ, με καλύπτει για τον σκοπό που τον χρειάζομαι,θα ήταν κλύτερο να πάρω εσωτερικό και αν ναι πόσα Gb ή Τ να είναι;
Budget θα ήταν καλό να μην ξεπεράσει τα 250 ευρώ( σε περίπτωση που δεν χρειαστεί τελικά αλλαγή επεξεργαστή και μητρικής).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Φίλε Γιώργο, ο επεξεργαστής σου είναι αρκετά παλιός, και θα δυσκολευτεί με απαιτητικά παιχνίδια. Αν είχες έναν i7 3ης γενιάς, κάτι θα γινόταν, αλλά ο i3 είναι αρκετά μικρός.
Αν δεν μπορείς αυτή τη στιγμή να αλλάξεις συνολικά τον υπολογιστή - επεξεργαστή-μητρική-RAM - μπορείς να βάλεις μια κάρτα γραφικών GTX 1050 Ti. Δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ρεύμα, οπότε το πιθανότερο είναι πως θα τη σηκώνει το τροφοδοτικό σου, και αναβαθμίζοντας αργότερα τον υπολογιστή, μπορείς να την κρατήσεις για το νέο σύστημα.
Καλό θα ήταν να προσέθετες και RAM, όμως οι νέες μητρικές δεν υποστηρίζουν μνήμες DDR3, οπότε αν βάλεις τώρα RAM και σε μερικούς μήνες αναβαθμίσεις τη μητρική και τον επεξεργαστή, η παλιά RAM πάει χαμένη.

Για το δίσκο, αν σε ενδιαφέρει το backup αρχείων, ο εξωτερικός είναι πιο ευέλικτη επιλογή.