Χάρης Κ. ρώτησε πριν 4 έτη

 Καλησπέρα στα παιδιά κι ένα ευχαριστώ, διότι το 2015 με τη βοήθειά σας , επιλέξαμε το Desktop, το οποίο σαν εμπειρία χρήσης είναι μακράν καλύτερη από το Laptop. Πραγματικά, ακόμα και τώρα σε 2 λεπτά έχεις κάνει boot, ανοίγεις 15 tabs στο browser και έχεις και 2-3 προγράμματα ανοιχτά (κυρίως word, finereader). Κι όλα αυτά με τον επεξεργαστή G3258, με RAM στα 8.
  Πάρα ταύτα, αγόρασα το 2017 κι ένα laptop, το οποίο το έχω για εξωτερικές δουλειές μου και δεν έχει χρησιμοποιηθεί και πολύ. Ωστόσο, λόγω και του κορονοϊού και τηλεργασίας, μέσα σε 2 μήνες χρησιμοποιήθηκε τόσο όσο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σχεδόν για 3 χρόνια. Πρόκειται για τον Dell Inspiron 5567 (i5 7200u, RAM 4). Ωστόσο, εν συγκρίσει με το Desktop, αρκετές φορές κατάντησε εκνευριστικός. Νομίζω είναι πιο αργός στην εκκίνηση (και τα προγράμματα που εκκινούν είναι: AVG, dell system detect, HD Audio, δηλαδή δε δικαιολογείται) αλλά και στη φόρτωση των προγραμμάτων. Ίσως, βέβαια έχω συνηθίσει από το Desktop. Γενικά κάνω τα updates των windows, ακόμα και της bios που προτείνει η Dell. Εν τέλει, θα κάνω άλλη ερώτηση σε άλλο thread.
  Κι έτσι κατέληξα στο να κάνω αναβάμιση στη RAM, μιας και είναι η πιο εύκολη που μπορείς να κάνεις σε Laptop (αν όχι και η μοναδική). Πιστεύετε ότι αξίζει;
  Πρώτα απ' όλα θεωρώ ότι πρέπει να κάνω χρήση του dual channel, άρα λογικά πάμε σε 2x4 ή 2x8 , αφού βλέπω ότι μπορεί να δεχτεί και 16GB. Το manual λέει:
Slots: two SODIMM slots
Type: Dual Channel DDR4
Speed: Up to 2133 Mhz
Configurations supported: 4,6,8,12,16 GB

   Έψαξα και στο Upgrade application της Crucial και μου προτείνει μνήμες. Εσείς τι μου προτείνετε, ώστε να είναι και συμβατές. Θα ήθελα μια πρόταση για 2x4 και μια για 2x8.
  Eυχαριστώ.

8 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Χάρη

Τα 4GB RAM είναι λίγα για Windows 10, οπότε σίγουρα πρέπει να πας σε 8 GB. Το αν αξίζει να πας σε 16GΒ εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις.

Η παρατήρηση σου για το dual channel ισχύει απόλυτα.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο Speccy και να μας πεις τι voltage έχει η τωρινή σου μνήμη;

Χάρης Κ. απάντησε πριν 4 έτη

 Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Voltage: 1,200V. Σίγουρα 16 μάλλον δε χρειάζομαι, ωστόσο το σκέφτομαι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Μπορείς να κοιτάξεις αυτό το kit για 16GB και αυτό για 8GB.

Χάρης Κ. απάντησε πριν 4 έτη

   Ευχαριστώ πολύ. Είναι και σχεδόν άμεσα διαθέσιμες. Νομίζω η ταχύτηα δεν παίζει ρόλο (είναι το max τους), οπότες θα συγχρονιστούν στα 2133, σωστά; Επίσης, λέω να δοκιμάσω να τις βάλλω μόνος μου, αφού δε φαίνεται και τόσο δύσκολο. Αλλά θα το σεκφτώ. Ααα και μια τελευταία ερώτηση. Αναγνωρίζονται αυτόματα από το σύστημα, σωστά;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Μπορείς κανονικά να βάλεις μνήμες υψηλότερης συχνότητα, απλά θα τρέξουν στο μέγιστο της μητρικής, δηλαδή στα 2133 MHz.

Με το που τις τοποθετήσεις, αναγνωρίζονται αυτόματα. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι παραπάνω.

Χάρης Κ. απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ!!!

Kostas Kaps απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας, έχω ένα laptop και θα ήθελα να αναβαθμίσω τις ram στο έπακρο αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να τις υποστηρίξει. Έχω το Aspire A715-72G και θα θελα να το βάλω αυτές τις μνήμες Crucial Ballistix 32GB DDR4-3200MHz (BL2K16G32C16S4B). Θα μπορούσε?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Κώστα

Πρέπει να ανοίξεις δική σου ερώτηση για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Δεν υπάχει λόγος να πηγαίνουν ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες.