Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑναβάθμιση RAM, τροφοδοτικού και κάρτας γραφικών
Kostas Sig ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα,
Θα ήθελα την άποψη σας για αναβάθμιση ram σε 64gb (quad channel) όπως επίσης κάρτας γραφικών και τρφοδοτικού. Το συνολικό budget μιας και οι κάρτες έχουν φτάσει στον Θεό δεν θέλω να ξεπερνά τα 1300 ευρώ.
Τα χαρακτηριστικά του pc μου είναι:
mb Gigabyte X99-SLI-CF
cpu Intel Core i7 6800K @ 3.40GHz
ram Kingston DDR4-2134 16gb (quad channel)
κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 760.
Είναι προτιμότερο να κάνω αναβάθμιση ή να κάνω built ένα νεότερο pc? (με νεότερη μητρική, επεξεργαστή κτλ)
Ευχαριστώ πολύ.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Κώστα! Αρχικά, πρέπει να μας πεις τι χρήση σε ενδιαφέρει, ώστε να κρίνουμε αν αξίζει η αναβάθμιση ή μια νέα σύνθεση. Όσο αφορά τις μνήμες, μπορείς να δεις αυτές.

Kostas Sig απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα και πάλι Γιώργο.
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Κυρίως με ενδιαφέρει για gaming (απαιτητικό) και λιγότερο για χρήση επαγγελματική (κυρίως Office και βάσεις δεδομένων και Photoshop).

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αν για τη νέα σύνθεση θα διαθέσεις το ίδιο budget, τότε καλό είναι να πας τώρα σε μια καλύτερη κάρτα γραφικών και να αναβαθμίσες τα υπόλοιπα στο μέλλον. Θα έχεις καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια σε σχέση με το να πάρεις νέο επεξεργαστή και χειρότερη κάρτα γραφικών. Προτείνω να πας μέχρι σε κάπια RTX 3060. Δεν υπάρχει λογος να εξαντλήσεις το budget σου για την κάρτα, εκτός αν σκοπεύεις στο μέλλον να πας σε αρκετά ισχυρό επεξεργαστή για να τη συνοδεύσεις. 

Kostas Sig απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Γιώργο και χρόνια πολλά με υγεία.
Επανέρχομαι στο θέμα της κάρτας γραφικών και θα ήθελα την μια βοήθεια σχετικά με τις διαφορές στις rtx 3060 (αυτές με μνήμη gddr6x και αυτές με μνήμη gddr6). Έχω σκοπό να ακολουθήσω τη συμβουλή σου, να πάω προς το παρόν σε κάρτα rtx 3060 και στο μέλλον να φτιάξω εξαρχής άλλο pc. Ψάχνοντας λοιπόν άρχισα να βλέπω κάποιες διαφορές και λεπτομέρειες οι οποίες περισσότερο μπερδεύουν παρά ξεκαθαρίζουν το τοπίο. 
Έχεις να μου προτείνεις κάποια? Το budget για rtx 3060 είναι μέχρι 700 ευρώ.  Θέλω απλά να καλύπτει άνετα απαιτητικό gaming.
Ευχαριστώ πολύ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Κώστα και χρόνια πολλά! Η υλοποιήσεις με GDDR6X είναι ταχύτερες. Ωστόσο, στην πράξη μην νομίζεις πως θα δεις κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Αν η τιμή είναι όμοια, τότε επέλεξε την GDDR6X. Αν είναι μεγάλη, τότε πήγαινε στην GDDR6, δεν αξίζει να δώσεις πολλά επιπλέον χρήματα. Προσωπικά, προτιμώ τις υλοποιήσεις της Asus και της MSI.