Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑναβάθμιση windows 10 pro απο windows 10 home.
Stratos Goumas ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα.
Εχω μια ερώτηση σχετικά με αναβάθμιση απο win 10 home σε win 10 pro.
Αν ο Η/Υ έχει ήδη εγκατεστημένα win 10 Home απο το κατάστημα λιανικής (π.χ. Public), είναι δυνατή η αναβάθμιση σε win 10 pro αλλάζοντας σε κλειδί που είναι αγορασμένο απο site (π..χ keysworld)?
Αν θύμαμαι καλά είχα δει πιο παλιά στο site της microsoft ότι αν ο Η/Υ είναι αγορασμένος απο κατάστημα λιανικής και έχει το κλείδι ''κολλημένο με αυτοκόλλητο στο κουτι΄' τότε πρέπει να αγοραστεί αντίγραφο των windows απο κατάστημα και όχι ψηφιακό αντίγραφο απο site. Ισχύει αυτό?
Ευχαριστώ

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Στράτο

Τα κλειδιά του Keysworld αναφέρουν πως ίσως χρειστεί format, αλλά γενικά μπορείς να αλλάξεις το κλειδί από τις ρυθμίσεις και να γίνει αυτόματη αναβάθμιση σε Pro. Το έκανα εγώ πριν λίγες ημέρες.

Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς το δεύτερο κομμάτι της ερώτησης της, αλλά το ISO που κατεβάζεις από το site της Microsoft ισχύει για όλα τα κλειδιά.

Stratos Goumas απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστω για την απάντηση.
Οσο αφορά το δεύτερο κομμάτι.
Όταν αγοράζουμε ενα Η/Υ απο κατάστημα λιανικής με εγκατεστημένο το λογισμικό, έχουν συνήθως ένα αυτοκόλλητο κολλημένο στο κουτί με το κλειδι προιόντος των windows.
Κάπου έχει διαβάσει στο site της microsoft, ότι σε αυτές της περιπτώσεις η αναβάθμιση απο home edition σε pro, γίνεται με αγορά των windows pro απο κατάστημα λιανικής (υποθέτω το cd με νέο κλειδί προιόντος), και όχι αγορά νέου κλειδιού απο site (π.χ. keysworld).
Θα δοκιάσω πάντως να αγοράσω κλειδί pro απο keysworld και να κάνω απλά την αλλαγή και να αναβαθμιστούν τα windows.
Αν δεν πιάσει, format και επανεγκατάσταση.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Τα κλειδιά από τα site δεν είναι 100% νόμιμα, οπότε δεν υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες από τη Microsoft. Ωστόσο, όπως είπα, όντως το Keysworld αναφέρει ότι μπορεί να χρειαστεί format αντί για απλή αναβάθμιση της άδειας. 

Stratos Goumas απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα.
Εν συνεχεία των άνω, μετά απο αγορά κλειδιού WIN 10 PRO, άλλαξα το product key μέσα απο τις ρυθμίσεις των windows και η αναβάθμιση έγινε χωρίς να χρειαστεί format.
Με την επόμενη επανεκκίνηση του Η/Υ έγιναν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Στράτο!