Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑναβάθμιση Windows 11 ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Μη Συμβατό PC
Vivi da Vivo ρώτησε πριν 2 έτη

γεια σας, διαβαζοντας το αρθρο του Ακη Τιγκα \"Αναβάθμιση Windows 11 ή Καθαρή Εγκατάσταση Σε Μη Συμβατό PC\" ειπα να δοκιμασω τι παιζει. Απο τα 8.1 64 που ειμαι κατεβασα το  Universal Media CreationTool ακολουθησα τις οδηγιες (για δημιουργια  USB ωστε να χρησιμοποιηθει σε VM ή σε καθαρη εγκατασταση ), ομως στην οθονη των Windows που λετε στο αρθρο  οτι γραφει Windows 10 αλλα ειναι ξεγελασμα και στην ουσια ειναι τα W11 εμενα μου βγαζει κατευθειαν  W11 και δεν προχωραει παρακατω. τι μπορει να φταιει???
\"\"
\"\"\"\"

4 Απαντήσεις

Vivi da Vivo απάντησε πριν 2 έτη

απο λαθος παρελειψα την 2η εικονα και ανεβηκε η 3η 2 φορες
Ευχαριστω

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, το θέμα που ξεγελά τον έλεγχο αφορούσε την αρχική μορφή του εργαλείου καθώς το δημοσιεύσαμε μόλις πρωτοκυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021. Έκτοτε έχει αλλάξει αυτό το στάδιο της διαδικασίας, αλλά όχι τα βήματα, η ουσία, και το αποτέλεσμα. Σε δοκιμές που κάναμε μόλις τώρα, καθώς θέλουμε να ανανεώσουμε και τον οδηγό, δεν παρατηρήσαμε κανένα πρόβλημα σε μη συμβατό laptop αλλά και σε εικονική μηχανή VMware Workstation Player ή Oracle VM VirtualBox που έτρεχαν ήδη Windows 10 ή ήταν κενές.
Η ενδεδειγμένη διαδικασία που ακολουθήσαμε είναι το Auto upgrade για το μη συμβατό PC, και το νέο Auto ISO για την εικονική μηχανή το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και στο μη συμβατό PC. To 11 21H2 Consumer x64 el-GR.iso που δημιουργεί το Auto ISO θα κάτσει μέσα στον φάκελο του MediaCreationTool για να το επιλέξεις και να ξεκινήσει την εγκατάσταση με ελαφρώς λιγότερο αυτόματο τρόπο. Επιπλέον, μπορεί να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί και για καθαρή εγκατάσταση σε PC ή σε VM που δεν έχουν ήδη διαμορφωθεί με τα Windows 10.
https://imgur.com/bT92DPL
https://i.imgur.com/ooXnzP1.png
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατεβάσεις αρχικά το zip του MediaCreationTool.bat από τον browser οποιουδήποτε PC και εικονικής μηχανής, και αφού το εξάγεις, να το εκτελέσεις απευθείας, είτε από το μη συμβατό PC, είτε μέσα από την VM, επιλέγοντας το Auto upgrade ή το Auto ISO. Σε κάθε περίπτωση, θα ανανεώσουμε σύντομα τον οδηγό καθώς υπάρχουν και άλλες νέες μέθοδοι για μη συμβατό PC.

Vivi da Vivo απάντησε πριν 2 έτη

Ακη Ευχαριστω πολυ...
ετρεξε οπως περιγραφεις στις οδηγιες  σου : εχω το πειραγμενο ISO οποτε καποια στιγμη θα φτιαξω ενα bootable  stick και θα δοκιμασω να κανω καθαρη εγκατασταση σε ενα αλλο ssd που εχω. Ποιο προγραμμα ειναι καλυτερα να χρησιμοποιησω για την δημιουργια του bootable  USB?
Ευχαριστω εκ των προτερων

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Με Το Rufus
www.pcsteps.gr/14678-δημιουργία-boot-usb/