Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑναβαθμίζω GPU, είναι αρκετό το τωρινό μου τροφοδοτικό;
JohnS ρώτησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα σας,
Πριν από 5 χρόνια είχα φτιάξει ένα σύστημα με Ryzen 5 2600, RX 580(8gb), 16gb 3200mhz cl16, και μια Gigabyte B450 Aorus Pro (rev. 1.0).
Με τις καινούριες κυκλοφορίες όπως το Gray Zone Warfare, η 580 έχει απόδοση σε 720p/low λιγότερα από 20 fps, που εμένα δε με ευχαριστεί. Οπότε μετά από αρκετό ψάξιμο παρήγγειλα μία RTX 4060, την οποία δεν έχω τοποθετήσει ακόμα γιατί πρώτα θέλω να σιγουρευτώ πως δε θα έχω κάποιο πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Σε λίγο καιρό όταν έχω τη δυνατότητα θα αναβαθμίσω και CPU για να αξιοποιώ την GPU πλήρως.
Το τροφοδοτικό που έχω τώρα είναι ένα Corsair VS550. Είναι 80+ σκέτο και μετά από 5 χρόνια έντονου gaming δε ξέρω κατά πόσο μπορώ να το εμπιστεύομαι εφόσον δεν έχει υψηλό 80+ rating και μπορεί με τα χρόνια, διακοπές ρεύματος και gaming και έχει φθαρεί και να είναι επίφοβο για να κάνει ζημιά.
Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσω για λίγα χρόνια ακόμα, ή χρειάζεται αλλαγή για να αποφύγω τυχών προβλήματα; Δε γνωρίζω αν το 80+ rating έχει να κάνει με την αποδοτικότητά του ή την ποιότητά του και ασφάλεια. Επίσης, έχει αρκετά watt για την νέα κάρτα και στο μέλλον για έναν Ryzen 7 5700x?
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

2 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα, το τροφοδοτικό σου που διαθέτεις νομίζω ότι οκ για τα επόμενα 2-3 χρόνια...όταν με το καλό αναβαθμίσεις τον επεξεργαστή σου έχε το νου σου να αντικαταστήσεις και αυτό. Σε κάθε περίπτωση ρίξε μία ματιά και εδώ.

JohnS απάντησε πριν 1 μήνα

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Είχα την απορία γιατί είναι ήδη 5 ετών, αλλά εφόσον πιστεύετε πως δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα δε θα βιαστώ να το αλλάξω άμεσα. Ευχαριστώ και πάλι, και καλή σας συνέχεια.