Khorne ρώτησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα!! Θα ήθελα μια συμβουλή για να αναβαθμίσω την κάρτα γραφικών μου. Χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για για σχεδίαση πχ solidwoeks, προγραμματισμό και gaming . Ειμαι ανάμεσα στην RTX 4070ti και RX 7900 xt.Οι τιμες είναι περίπου ίδιες με λιγο πιο ακριβη την RX 7900 xt. Στο εμποριο κυκλοφορούν πολλές παραλλαγές και για τις δυο και δεν ξερω τις διαφορές . Δεν θέλω μια να τραβάει τα έντερέτης απο ρεύμα, ειδα μεγαλες διαφορές σε βατ. Εγώ κλεινω προς την msi GeForce RTX 4070 Ti 12GB GDDR6X Ventus 3XOC που ειναι στα 829€. Αξίζει να κάνω μία τέτοια αναβάθμιση τωρα ή να περιμένω για κάτι άλλο? Επίσης Καί τι τροφοδοτικό θα χρειαστώ γιατί λογικά θα χρειαστεί αλλαγή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια.
το pc μου εχει τα εξης :
Επεξεργαστης: AMD ryzen 5 2600
Μνήμη: 16gb RAM
Mητρική:Asrock B450M-HDV RETAIL
Kάρτα γραφικών: GeForce GTX 1050 ti
Tροφοδοτικό: Powertech ATX-650W

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 μήνες

Καλησπέρα φίλε μου! Η AMD είναι ταχύτερη κάρτα, οπότε αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα αν θες τις καλύτερες επιδόσεις. Γενικά, και οι δύο κάρτες θα σε καλύψουν για τη χρήση που θέλεις. Ωστόσο, έχε στον νου σου ότι ο επεξεργαστής σου θα προκαλεί αρκετό bottleneck.

Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα να περιμένεις, καθώς με τον πληθωρισμό, πιο πιθανίο είναι να ανέβουν οι τιμές παρά να δεις σύντομα κάποια σημαντική έκπτωση. Ίσως να περίμενες καμια Black Friday, αλλά δεν νομίζω να υπάρξει καμια πραγματική έκπτωση σε κάρτες γραφικών.

Θεωρητικά το τροφοδοτικό σου είναι αρεκτό, αλλά καλό είναι να πας σε ένα μεγαλύτερο αν σκοπεύεις να συνδέσεις πολλούς δίσκους.

Όσο αφορά τις υλοποιήσεις, οι OC εκδόσεις έχουν λίγο υψηλότερους χρονισμούς, αλλά γενικά η διαφορά είναι ελάχιστη. Πήγαινε στην πιο επώνυμη και το καλύτερο σύστημα ψύξης που βρίσκεις στο budget σου.