Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareαναβαθμιση καρτας γραφικων σε λαπτοπ
Hercules Konstadopoulos ρώτησε πριν 2 έτη

γεια σας, εχω ενα παμπαλαιο λαπτοπ, το acer aspire 8940. Εχω κανει αναβαθμιση σε windows 10, και το χρησιμοποιω για να παιζω καποια ελαφρια παιχνιδια οπως minecraft. Οταν παιζω την bedrock εκδοση του minecraft, σβηνει η οθονη και ξανανοιγει και φορτωνει απο την αρχη το παιχνιδι συννεχεια. Μετα απο λιγες μερες αρχισε το λαπτοπ να σβηνει την οθονη και στο java edition. Εκει οταν εσβηνε μου κρασαρε ολο το παιχνιδι. Επισης το λαπτοπ σβηνει και οταν δεν κανω τιποτα, αλλα πολυ πιο συχνα οταν παιζω παιχνιδια. Αυτην την στιγμη ετοιμαζομαι να το ανοιξω για να ριξω μια ματια και να καθαρισω τον ανεμιστηρα, και σκεφτομαι αν φταιει η καρτα γραφικων να παρω μια καινουρια, καθως ειναι απο τα λιγα λαπτοπ που δεχονται αλλαγη η αναβαθμιση καρτας γραφικων. Μπορειτε να μου προτεινετε μια λυση στο προβλημα και να μου πειτε καποιες καρτες γραφικων που ειναι συμβατες με το λαπτοπ μου? Θελω να εχουν τουλαχιστων directx 11 για να τρεχει τις καινουριες εφαρμογες και παιχνιδια οπως blender και fall guys.Πριν αγορασω καρτα γραφικων θελω να ειμαι σιγουρος οτι φταιει αυτη, αλλιως πιστευω δεν αξιζει να δωσω λεφτα σε ενα τοσο παλιο λαπτοπ, με παλιο επεξεργαστη και 6gb ddr3 ram. Ξερετε τι μπορει να φταιει?

8 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, πολύ πιθανό αυτά τα προβλήματα που παρατηρείς να οφείλονται σε υπερθέρμανση του συστήματος σου...το έχεις καθαρίσει στο παρελθόν και έχεις αλλάξει τη θερμοαγώγιμη πάστα? Έλεγξε λίγο τις θερμοκρασίες του. Οι κάρτες γραφικών που είναι συμβατές με το laptop σου είναι πολύ περιορισμένες και θα βρεις πλέον μόνο μεταχειρισμένες σε σελίδες όπως το ebay..

 

Hercules Konstadopoulos απάντησε πριν 2 έτη

Δεν νομίζω οτι φταίει η υπερθέρμανση καθώς το λάπτοπ εχει τύχει να κλείσει μόλις το ανοίξω αρκετές φορές

Hercules Konstadopoulos απάντησε πριν 2 έτη

Επίσης μήπως γνωρίζετε αν η AMD firepro m4000 είναι συμβατή?

Hercules Konstadopoulos απάντησε πριν 2 έτη

Σας είπα λάθος όνομα του λάπτοπ. Είναι acer aspire 8940g, οχι acer aspire 8940

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ναι από ότι είδα την δέχεται, ρίξε μία ματιά εδώ. Σε κάθε περίπτωση όμως καλό θα ήταν να τον δει κάποιος τεχνικός πριν προχωρήσεις στην αντικατάσταση της κάρτας καθώς θα μπορούσε το πρόβλημα να οφείλεται σε κάτι άλλο..

Hercules Konstadopoulos απάντησε πριν 2 έτη

Ok. Το έψαξα λίγο και είδα οτι η gt 240m που έχω τώρα είναι 23 watt, ενω η firepro m4000 ειναι 33 watt. Το λαπτοπ στο βιντεο που μου στειλατε εχει την εκδοση με την gts 250m η οποία ειναι 28 watt. Πιστέυετε αν βάλω την firepro m4000 θα εχω προβληματα υπερθερμανσης?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αρχικά θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι το πρόβλημα σου οφείλεται στην κάρτα γραφικών και όχι σε κάτι άλλο...τώρα εάν το laptop σου σηκώνει τη συγκεκριμένη κάρτα που θες δεν μπορώ να στο απαντήσω με 100% βεβαιότητα..

Hercules Konstadopoulos απάντησε πριν 2 έτη

Ok