Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΙΑ PC
Giorgos Zois ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω νέα κάρτα γραφικών για το pc μου. Θα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να προσέξω ώστε να ξέρω ότι η νέα κάρτα γραφικών που θα επιλέξω θα είναι συμβατή με pc μου. Τα χαρακτηριστικά από το pc μου είναι :

CPU : Intel Core i7 920 @ 2,67 GHz

RAM : DDR3 6GB

MOTHERBOARD : ASUS P6T SE

Εάν χρειάζεται κάτι ακόμα από τα χαρακτηριστικά θα το προσθέσω στη συνέχεια. Έχω βρει μία κάρτα γραφικών που με ενδιαφέρει και θα ήθελα να μου πείτε εάν είναι συμβατή.

http://www.e-shop.gr/vga-asus-nvidia-geforce-strix-gtx960-strix-gtx960-dc2oc-2gd5-2gb-gddr5-pci-e-retail-p-PER.513703

Ευχαριστώ πολύ.

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,

Σε κάποια παιχνίδια που ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στον επεξεργαστή, όπως MMORPG, πιθανώς να έχεις bottleneck, δηλαδή ο επεξεργαστής να μειώνει την απόδοση της κάρτας γραφικών.

Στα περισσότερα παιχνίδια, πάντως, που ρίχνουν βάρος στην κάρτα γραφικών, θα είσαι εντάξει με μια GTX 960.

Όμως με μια RX 470 θα έχεις καλύτερη απόδοση στην ίδια τιμή. Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάρτα γραφικών παλαιότερης γενιάς.

Giorgos Zois απάντησε πριν 8 έτη

Οπότε όποια και αν επιλέξω τελικά όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηρηστικά του υπολογιστή μου, δεν είναι απαραίτητο να αναβαθμίσω κάτι ακόμα εξαιτίας της κάρτας γραφικών έτσι δεν είναι?Σε ευχαριστώ πολύ

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν είναι απαραίτητο από θέμα συμβατότητας, αλλά θα πρέπει να αναβαθμίσεις αν θέλεις να εκμεταλλευτείς πλήρως την κάρτα γραφικών.

Giorgos Zois απάντησε πριν 8 έτη

Για να την εκμεταλλευτώ πλήρως πρέπει σίγουρα να αναβαθμίσω και την μητρική μου έτσι δεν είναι?Θα μπορούσες να μου προτείνεις μία μητρική σε λογική τιμή αναλογικά με αυτά που δίνω για την κάρτα γραφικών?Χρειάζεται και τίποτα άλλο να αναβαθμίσω ή αρκεί η μητρική?Ευχαριστώ πολύ.