Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsαναβαθμιση λαπτοπ lenovo g710
Γεώργιος g ρώτησε πριν 9 έτη

καλημερα πριν λιγες ημερες εδωσα το ιμειλ μου.ειμαι ο γιωργος απο θεσσαλονικη μου εκανε εντυπωση ολο αυτο δηλαδη οι μασιμενοι τροφη που μας δινεις και πιστευω ο καθε ανθρωπος θα ειθελε να εχει εναν τετοιον καλον και αξιολογο φιλο για να μην παρεξηγηθω οχι για να του μαθαινεις αλλα για μια αγνη φιλια. Αφορμη για να σου γραψο ειναι ο επεξεργαστης Εχω αυτο το λαπτοπ Lenovo G710 Επεξεργαστής Intel® Core ™ i5-4200M Κάρτα γραφικών NVIDIA® GeForce® GT 720 2 GB Μνήμη. Εχω διαβασει οτι μπορω το αναβαθμισω σε αυτον Intel Core i7 2,2 GHz 4702MQ αλλα παλι ειναι λιγος νομιζω. Και τωρα στο ζουμι απο τα λιγα που διαβασα νομιζω οτι η καρτα φραφικον εχει τις δυνατότητες να τρεξει πιο απαιτητικα παιχνιδια με συνδυασμο ενος πιο γρηγορου επεξεργαστη αν γινεται να αναβαθμιστει και αν γινεται ποιοι ειναι οι επεξεργαστες. εαν γνωριζεις και επισεις αν θα πρεπει να αλλαχτει και το ανεμιστιρακι τωρα αν αναβαθμιζεται και η κάρτα γραφικών και μπορεις να βγαλης το αδιεξοδο τον σκεψεον μου απο ολα αυτα καντο. Με φιλικη αγαπη γιωργος

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,

Η αναβάθμιση επεξεργαστή σε laptop δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κατ' αρχάς θα πρέπει να βρεις μεταχειρισμένο επεξεργαστή - δεν πωλούνται στη λιανική - και ύστερα, ακόμη κι αν έχεις το σωστό socket, δεν μπορείς να γνωρίζεις αν το BIOS θα υποστηρίζει τον νέο επεξεργαστή.

Πάντως, μια ανεπαρκής κάρτα γραφικών, ό,τι επεξεργαστή και να βάλεις πάνω, ανεπαρκής θα μείνει. Ο επεξεργαστής επηρεάζει πολύ λιγότερο τα παιχνίδια από την κάρτα γραφικών.

Η κάρτα γραφικών δεν αναβαθμίζεται πρακτικά σε κανένα laptop, καθώς είναι ενσωματωμένη στη μητρική. Υπήρξαν στο παρελθόν κάποια ακριβά laptop που είχαν αυτή τη δυνατότητα, αλλά ήταν μεμονωμένα μοντέλα, και πλέον δεν ακολουθείται αυτή η τακτική.

Με άλλα λόγια, όσον αφορά την κάρτα γραφικών, αυτή που έχει το laptop που αγόρασες, αυτή θα έχεις πάντα.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, ίσως καταφέρεις να βάλεις έναν άλλο, αν τον βρεις μεταχειρισμένο και είσαι τυχερός με το BIOS.

Γεώργιος g απάντησε πριν 9 έτη

ευχαριστώ πολύ