Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΑναβαθμιση σε λαπτοπ λειτουργικο
nikolas Georgopoulos ρώτησε πριν 5 έτη

εχω ενα  laptop μπακατελα εχει ενα gb ram και εναν π.Χ intel atom και διαθετει windows 7 θελω να βαλω ubuntu mate ,γιατι τωρα δεν τρεχει τιποτα, πως το κανω; μου εχει μονο μια επιλογη για αρχειο iso, αλλα θελω και να διαμερισω τον δισκο μου για να βαλω τα αρχεια και να μην τα χασω. τα windows που εχω θελω να διαγραφτουν.
Ευχαριστω πολυ για την κατανοηση.  :)

2 Απαντήσεις

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

αν έχεις αρκετό χώρο στο δίσκο μπορείς (αφού κάνεις defragmentation) να ανοίξεις το partition editor στα windows και να δημιουργήσεις ένα καινούριο partition ώστε να βάλεις εκεί τα αρχεία σου. μετά κάνεις φορμάτ μόνο στο partition που είναι τα windows. μεταφέρεις τα αρχεία σου και κάνεις merge τον υπόλοιπο δίσκο μετά την εγκατάσταση των linux.
το πιο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο εξωτερικό μέσο όπως φλασάκι εξωτερικός σκληρός και cloud για backup, και μετά να κάνεις κανονικά wipe όλο τον δίσκο. 
θα γράψεις το iso των ubuntu mate σε ένα στικάκι. μπορείς να χρησιμοποιήσεις το rufus γι'αυτό. κατέβασε το portable. και μετά ακολουθείς αυτό το tutorial για την εγκατάσταση των ubuntu.
αυτά θα έκανα εγώ

nikolas Georgopoulos απάντησε πριν 5 έτη

ευχαριστω!!!