Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑναβαθμιση των windows!
Γιώργος Ντερίλας ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπερα!Προκειται να αναβαθμισω τον υπολογιστη μου απο windows 7 σε windows 8.Η ερωτηση μου ειναι η εξης:Ποια η διαφορα windows retail με windows dsp.Θελω για την ακριβεια να αναβαθμισω δυο υπολογιστες με το ιδιο προιον (ενα γνησιο copy των windows 8)Υπαρχει καποια εκδοση των windows που να πληρει αυτη την προυποθεση?

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,

Η διαφορά είναι πως, αν αλλάξεις υπολογιστή, η Retail έκδοση μπορεί να εγκατασταθεί στο νέο υπολογιστή εφόσον έχει διαγραφεί από τον παλιό, και να την ενεργοποιήσεις κανονικά.

Η DSP θεωρητικά συνδέεται άρρηκτα με την πρώτη μητρική στην οποία εγκαθίσταται, και δεν μπορεί να μεταφερθεί, ούτε να επανεγκατασταθεί σε περίπτωση που αλλάξει η μητρική.

Στην πράξη, όμως, η DSP μπορεί να μεταφερθεί από τον παλιό σε νέο υπολογιστή, απλά θα χρειαστεί να κάνεις ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου.

Το Volume License της Microsoft είναι αποκλειστικά για εταιρικά περιβάλλοντα, και από 5 υπολογιστές και πάνω. Δες εδώ.

Απ' όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει καμία άδεια Windows 8 που μπορείς να αγοράσεις ως πελάτης λιανικής και να καλύπτει δύο υπολογιστές, θα πρέπει να αγοράσεις δύο ξεχωριστές άδειες.

Στα Windows 7 υπήρχε μια επιλογή Family Pack, που υποστήριζε 3 υπολογιστές, αλλά δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στα Windows 8.

Γιώργος Ντερίλας απάντησε πριν 10 έτη

Εσυ ποια εκδοση θεωρεις πως πρεπει να αγορασω?Τι με συμφερει και ποια μου δινει περισσοτερες δυνατοτητες?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Η DSP έκδοση είναι αρκετή, δεν κερδίζεις τίποτα σημαντικό με τη Retail έκδοση που να δικαιολογεί τη διαφορά στο κόστος.