Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑναβαθμιση υπολογιστη για μουσικη παραγωγη
Fotis Parakatselakis ρώτησε πριν 10 έτη

καλημερα!ασχολουμαι με την ηχοληψια και την μουσικη παραγωγη και θα ηθελα να αναβαθμισω τον υπολογιστη μου που τον εχω εδω και μια 5ετια..ο υπολογιστης αποτελειται απο μητρικη gigabyte τετραπυρηνο επεξεργαστη στα 2.4ghz με 2 g ram και 500αρη εσωτερικο σκληρο δισκο..το ποσο που διαθετω ειναι περιπου στα 300 ευρω δυστηχως..περα απο το προφανες της καρτας μνημης τι μπορω να κανω σε αυτο το ευρος χρηματων?ευχαριστω εκ των προτερων

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Φώτη, καλησπέρα.

Θα ήταν μεγάλη βοήθεια να μου πεις ποια ακριβώς είναι η μητρική σου, για να δω αν μπορεί να δεχτεί έναν πιο σύγχρονο επεξεργαστή ή όχι, καθώς επίσης αν οι μνήμες είναι DDR2 ή DDR3.

Fotis Parakatselakis απάντησε πριν 10 έτη

φιλε μου Αγγελε λοιπον η μητρικη ειναι η εξης:http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2615
η ραμ ειναι σιγουρα ddr2..μηπως θα μπορουσες να μου προτεινεις και μια ραμ που να ειναι και συμβατη με την μητρικη?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Να σου πω την αλήθεια, έτσι παλιά που είναι η μητρική και ο επεξεργαστής σου, και με δεδομένο πως οι μνήμες DDR2 είναι πιο ακριβές από τις DDR 3, περισσότερο θα σε συνέφερε να αλλάξεις μητρική-μνήμη-επεξεργαστή μαζί.

Αυτά σου προτείνω:

Motherboard: GIGABYTE GA-F2A88XM-HD3 €57,41
Επεξεργαστής: AMD A10 6800K 4.10GHZ €130,90
Μνήμη: CRUCIAL 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ BALLISTIX SPORT XT €78,90

Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής έχει πολύ καλή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, οπότε μπορείς να αντικαταστήσεις τη δική σου, που προφανώς θα είναι επίσης παλιά.

Fotis Parakatselakis απάντησε πριν 10 έτη

καλημερα Αγγελε..ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου..ειλικρινα απο χθες που αρχισα να διαβαζω το site εχω ενθουσιαστει..αυτα που μου προτεινεις αξιζουν περιπου 260 ευρω που σημαινει οτι μπορω να προσθεσω και μια καρτα firewire για εξωτερικες καρτες ηχου....και να παραμεινω και στον αρχικο προυπολογισμο..προς το παρων μπορω να βαλω αλλα δυο giga στη ram για να το κρατησω λιγο στη ζωη μεχρι να παρω την αναβαθμιση?σε αυτην την μητρικη τι ραμ προτεινεις?επισης ειναι απαραιτητη στην αναβαθμιση που προτεινεις και η αγορα νεου τροφοδοτικου?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Για τις μνήμες θα πρέπει να ανοίξεις το κουτί και να μου πεις αν οι μνήμες που έχεις πάνω ήδη έχουν τσιπάκια μόνο από τη μία πλευρά ή και από τις δύο στο κάθε άρθρωμα.

Η συγκεκριμένη μητρική έχει έναν ανόητο περιορισμό πως για να έχει μνήμες και στις τέσσερις θέσεις, θα πρέπει να έχουν τσιπάκια μόνο από τη μία πλευρά, αλλιώς θα έχει πρόβλημα.

Μιας και θα έχεις ανοίξει το κουτί, δες και το τροφοδοτικό σου, αν εκτός από το μεγάλο καλώδιο που συνδέεται στη μητρική, έχει και δύο τετράπινα καλώδια, επίσης για τη μητρική, που θα συνδεθούν στην παρακάτω θύρα, δίπλα δίπλα.

http://i.imgur.com/Rqb5Dgu.png

Fotis Parakatselakis απάντησε πριν 10 έτη

Αγγελε λοιπον εχω αυτην την καρτα μνημης αυτη την στιγμη http://www.corsair.com/en-us/vs2gb800d2 η οποια εχει και απο τις δυο μεριες της τσιπακια..οσων αφορα το τροφοδοτικο ειναι το lpk6-4 500 watt και απο οτι ειδα εχει τα δυο τετραπινα μπριζακια..κατι αλλο οταν γινει η αναβαθμιση θα γινει και φορμαρ σωστα???ευχαριστω εκ των προτερων

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Θα έχεις πρόβλημα στο να προσθέσεις μνήμη τότε, έχει παραξενιές η μητρική σου.

Καλύτερα να μην δώσεις χρήματα για αυτό, να κάνεις απευθείας την αναβάθμιση μόλις μπορέσεις.

Ωραία είσαι εντάξει με το τροφοδοτικό. Ναι, όταν αλλάζει μητρική και κάρτα γραφικών είναι καλό να γίνεται format, γιατί οι παλιοί drivers είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν πρόβλημα στο σύστημα.

Fotis Parakatselakis απάντησε πριν 10 έτη

ενταξει..ευχαριστω πολυ για ολες τις πολυτιμες απαντησεις σου!!