Fatty Panda ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπερα σας , εχω αυτο το συστημα το οποια ειχα αγορασει πριν περιπου 7-8 χρονια και προοριζοταν κυριως για gaming (ειχα συμβουλευτει και εσας πριν αγορασω τα κομματια) . Πλεον νιωθω τον υπολογιστη σαν να εχει παλιωσει και εχει πεσει αρκετα σε αποδοσεις και ταχυτητα. Σκεφτόμουν να αλλαξω για αρχη τις RAM και να παρω πιο γρηγορες , να βαλω επιτελους εναν SSD και μελλοντικα να αλλαξω και την καρτα γραφικων . Θα ηθελα να ξοδεψω 180-200 ευρω και για τα δυο μαζι (SSD και RAM) . 
Λιγο που το συζητησα με κατι φιλους , μου προτειναν τον : Samsung 980 SSD 500GB M.2 NVMe PCI Express 3.0 για SSD σαν κορυφαια λυση και σε νορμαλ τιμη (55-60 ευρω αν δεν κανω λαθος) αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει με την μητρικη μου . Ποια ειναι η αποψη σας για τον συγκεκριμενο? Και αν εχετε να μου προτεινετε εσεις κατι για SSD και RAM που θα ταιριαζει με το συστημα μου και θα το αναβαθμισει σημαντικα . Ευχαριστω εκ των προτερων .

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα φίλε μου

Με την αλλαγή των μνημών μην περιμένεις να δεις κάποια ιδιαίτερη διαφορά, αν και να υπάρξει μικρή. Ο επεξεργαστής και η GPU παίζουν κύριο ρόλο. Μπορείς να δεις αυτές τις μνήμες.

Όσο αφορά τον SSD, οι Samsung όντως είναι κορυφαίες επιλογές. Ωστόσο, αν βλέπω σωστά, η μητρική σου δεν δέχεται M2. Πρέπει να δεις κάποιον SATA SSD, όπως τον Samsung 870 Evo.

Fatty Panda απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα και πάλι.. ευχαριστώ για την γνώμη . Έχω μια ερώτηση ακόμη όμως. Σε περίπτωση που αποφασίσω να πάω σε ένα μεγαλύτερο upgrade στο οποίο αλλάξω και μητρική και με πρόθεση να αλλάξω και κάρτα γραφικών αργότερα . Τι θα μου προτείνατε; Θέλω το pc να τρέχει αρκετά γρήγορα και να παίζει σε αρκετά καλό βαθμό τα παιχνίδια. Επόμενος θέλω να μια μητρική που ναι μεν να είναι για γενική χρήση αλλά και να χρησιμοποιείται και σε ελαφρύ gaming . Χρήματα για μητρική /ραμ και ssd θέλω να είναι περίπου 350€ . Και όπως είπα και πριν να μπορώ μελλοντικά να κουμπωσω πάνω μια καλύτερη κάρτα γραφικών 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Η μητρική από μόνη της δεν θα σου προσφέρει κάποια διαφορά στις επιδόσεις. Αν δεν αλλάξεις επεξεργαστή, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις μητρική. 

Fatty Panda απάντησε πριν 2 έτη

Για επεξεργαστή τι έχεις να μου προτείνεις; Σε συνδιασμό με τα άλλα 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Το budget σου για μητρική-επεξεργαστή-μνήμες του κυμαίνεται; Σε ενδιαφέρει επεξεργαστής με ενσωματωμένα γραφικά ή θα πάρεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών; 

Fatty Panda απάντησε πριν 2 έτη

Υπολόγιζα για μητρική/RAM/SSD να δωσω 250-300€ . Τώρα αν αλλάξω και επεξεργαστή φαντάζομαι θα ανέβει αρκετά το budget . Καλοί επεξεργαστές μέχρι 250-300€ υπάρχουν ? Ή λόγω των αυξημένων τιμών στην αγορά λόγω covid δεν είναι εύκολο να βρω ? Σκεφτόμουν να αλλάξω και κάρτα γραφικών ξεχωριστή από τον επεξεργαστή αλλά αργότερα μόλις πέσουν οι τιμές. Στο pc πλέον κάνω πολύ χαλαρό gaming τύπου Lol και τέτοια παιχνίδια χαλαρά . Οπότε δεν θα πήγαινα σε κάτι πολύ ακριβό στην κάρτα. Αλλά θα ήθελα να υπάρχει και η δυνατότητα να παίξω και κανενα Warzone πχ αν ποτέ θελήσω. Σε ικανοποιητικά γραφικά/fps , όχι όμως κάτι τρελό . 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να δεις κάποιον i5 11ης γενιάς όπως τον i5-11600 ή τον i5-11600K (έρχεται χωρίς ψύκτρα).

Όσο αφορά μητρική, μπορείς να δεις μια οικονομική B560, ενώ για μνήμες πήγαινε στα 3200 - 3600 MHz για να μην ξεφύγεις σε κόστος. Για SSD προτείνουμε Samsung.