Antony Mitropoulos ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα & καλό μήνα,
Τέλεια τα άρθρα για την αγορά μητρικής και την αναβάθμιση υπολογιστή!
Χτίζω 1 PC, στο οποίο έχω σκοπό να αγοράζω κάθε μήνα ένα εξάρτημα ούτως ώστε να προκύψει ένα αρκετά δυνατό και γρήγορο gaming PC, το οποίο θα αντέξει τουλάχιστον για τα επόμενα 5 χρόνια ως σχεδόν άριστο & αξιοπρεπώς για 10 χρόνια (από άποψη ταχύτητας & λειτουργικότητας και όχι τόσο μελλοντικά για gaming). Το ίδιο είχα κάνει πριν 10 χρόνια. Σκοπεύω να αγοράσω Intel επεξεργαστή και MSI Μητρική.
Όσον αφορά τον επεξεργαστή είμαι ανάμεσα στον Intel CPU Core i5 7600k ή στον Intel CPU Core i5 8400 (λόγω πολύ καλής τιμής ως 200 ευρώ για 8ης γενιάς). Το over clocking δε με ενδιαφέρει.
Το πιο μεγάλο δίλλημα είναι στη μητρική κι εκεί χρειάζομαι τη βοήθειά σας. Τα δεδομένα είναι μεγέθους ΑΤΧ, socket 1151, τουλάχιστον 6 usb θύρες, chipset Z270 ή Ζ370. Το Ζ270 κάνει και για Intel 8ης γενιάς;
Αυτές που έχω καταλήξει είναι:

  • MSI Z370 SLI Plus
  • MSI Z370 Gaming Pro Carbon
  • MSI Z370 Krait Gaming
  • MSI Z270 Gaming Pro Carbon
  • MSI Z270 Gaming Plus
  • MSI Z270 Gaming M5

Ιδανικά θα ήθελα να δώσω για τη μητρική ως 200 ευρώ, οπότε ψάχνω λύση “value for money” με την καλύτερη δυνατή απόδοση/ δυνατότητες σε αυτά τα χρήματα. Όπως συστήνετε σίγουρα 4 θύρες RAM.
Σε κάρτα γραφικών έχω καταλήξει από τα άρθρα σας στη Nvidia Geforce GTX 1060 (χωρίς ακόμα να το έχω ψάξει διεξοδικά). Το SLI με ενδιαφέρει, καθώς μετά από 1-2 χρόνια θέλω να του βάλω και 2η κάρτα γραφικών (ή πιο σύντομα αν επιβάλλεται λόγω συμβατότητας).
Ποια μητρική να επιλέξω;
Εάν σε κάτι έχετε διαφορετική άποψη μου τη λέτε ελεύθερα.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.
Αντώνης

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Αντώνη,
Οι μητρικές με Z270 δεν δέχονται επεξεργαστές 8ης γενιάς, και οι μητρικές με Ζ370 δεν δέχονται παλαιότερες γενιές επεξεργαστών.
Η GTX 1060 δεν υποστηρίζει SLI επισήμως, μόνο με κάποιες πατέντες μπορεί να γίνει, και έχει προβλήματα. Μόνο αν πας σε τουλάχιστον GTX 1070 είναι το SLI βιώσιμη λύση, αλλά το κόστος ανεβαίνει σημαντικά για την αρχική αγορά.
Αν εξακολουθείς να θέλεις τη δυνατότητα SLI, η MSI Krait είναι πολύ καλή επιλογή, δεν βλέπω λόγο να πας σε ακριβότερη.