Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑναβαφμηση παλαιου υπολογιστη.
Νικολας Τολης ρώτησε πριν 10 έτη

θα ηθελα να ξερω αν ο παλαιος υπολογιστης του πατερα μου μπορει να παρει ο ποιαδηποτε αναβαφμηση με μιτρηκη 946gmx-s2 και επεξεργαστη
intel core 2 quad Q6600.

7 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα.

Επεξεργαστές δεν υπάρχουν πλέον για αυτή τη μητρική. Μπορείς όμως αν θέλεις να αντικαταστήσεις τη μνήμη με μεγαλύτερης χωρητικότητας και να βάλεις μια καλύτερη κάρτα γραφικών.

Μπορείς επίσης να βάλεις ένα δίσκο SSD, που θα κάνει και τη μεγαλύτερη διαφορά όσον αφορά την ταχύτητα του υπολογιστή.

Νικολας Τολης απάντησε πριν 10 έτη

Ευχαριστω για την απαντηση σου,τωρα ηθελα να σε ρωτησω τι τιμες παιζουν σχετικα με την μνημη ram και του ssd για αυτον τον υπολογιστη,π.χ τωρα εχει 3gb ram(3 λεει ο ιδιος αλλα το cpu-z λεει 4),ποσα gb ram που μπορει μπορει να παρει(π.χ 8gb) και σε τι τιμη μπορουμε να βρουμε εναν ssd δικο γι αυτην την μιτρηκη?

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

μεχρι 4gb ram μπορεις να βαλεις ,οσον αφορα τον ssd θα σου προτεινα αυτον αυτον ,ουτως η αλλως δε θα μπορεις να εκμεταλευτεις τις επιδοσεις του στο full εφοσον η μητρικη σου υποστηριζει sata2 αλλα θα δεις τεραστια διαφορα σε σχεση με το παλιο hdd που εχεις αυτο στο υπογραφω

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Όντως, η μητρική υποστηρίζει μέχρι 4GB RAM. Το πιθανότερο είναι πως έχεις ήδη 4GB RAM πάνω, αλλά το σύστημα μπορεί να αξιοποιήσει μόνο τα 3, επειδή το άλλο 1GB χρησιμοποιείται από τη μητρική (πχ για μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών).

Υπάρχει βέβαια μια περίπτωση να μπορεί να δεχτεί 8GB RAM - συχνά τα specifications αναγράφονται με βάση το μέγιστο άρθρωμα μνήμης που υπάρχει την περίοδο που κατασκευάστηκε η μητρική, και στην πράξη δέχονται και περισσότερη μνήμη - αλλά δεν συμφέρει, η πιο φθηνή μνήμη 8GB (2x4GB) DDR2 κοστίζει 210 ευρώ.

Μην σε αγχώνει το SATA 2. Ένας δίσκος μόνος του είναι πάρα πολύ σπάνιο να καλύψει όλο το εύρος ζώνης του SATA 2, πόσο μάλλον να απαιτεί SATA 3. Θα έπρεπε να είχες πολλαπλούς δίσκους σε RAID για να υπήρχε θέμα με το SATA 2.

Νικολας Τολης απάντησε πριν 10 έτη

Σας ευχαριστω.

Νικολας Τολης απάντησε πριν 10 έτη

Λοιπον ακομα δεν καταλαβα τι παιζει με τα σατα 2,3 δλδ τα σημερινα αν παω σε ενα μαγαζι να παρω θα ειναι σατα3 ενω ο υπολογιστησ μου θελει σατα2 οποτε θα χαλασω χρηματα για το τπτ?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Όλα τα SATA είναι πλήρως συμβατά μεταξύ τους. Οι δίσκοι SATA 3 παίζουν κανονικά σε SATA 2, οπότε μην ανησυχείς.