Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφορααναζητω γραφιστικα προγραμματα
Tulipa Panou ρώτησε πριν 4 έτη

α) βρηκα στο κεντο photoshop-illustrator-corel cdπου δευτερη φορα δεν μπορεσα να κανω εγκατασταση...οχι αυθεντικα...ξερεις καπου να απευθυνθω?
β)θελω να ξεκινησω σελιδεσ να φτιαχνω αλλα ειμαι ασχετη...για να κατεβασω το wordpressκαι να φτιαξω μια απλη σελιδα...πρεπει να εχω το ονομα τησ σελιδασ? δηλαδη δεν πρεπει να το φτιαξω και μετα ολα αυτα?

2 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Από τη στιγμή που ένα λογισμικό είναι σπασμένο, μπορεί να έχει πάει οτιδήποτε λάθος. Εμφανίζεται κάποιο συγκεκριμένο σφάλμα;

Όσο αφορά το δεύτερο σου ερώτημα, μπορείς να εγκαταστήσεις κανονικά το Wordpress τοπικά. Εγώ το έχω δοκιμάσει με το Χampp. Ρίξε μια ματιά εδώ.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 έτη

Για το πρώτο ερώτημά σου, θα σου πρότεινα, αν δεν έχεις ήδη εμπειρία χρήσης κάποιας από τις παραπάνω... Suites, να εξετάσεις την περίπτωση εναλλακτικών softwares. Είναι πανάκριβα (σε καμμία περίπτωση δε θα συνιστούσα σπασμένα προγράμματα - εκτός από παράνομο, τα sites απ΄ όπου τα κατεβάζεις είναι γεμάτα ιούς), και έχουν πολλά και ισχυρά χαρακτηριστικά, τα οποία όμως θα πρέπει να τα μάθεις.
Η industry-standard εφαρμογή για επεξεργασία γραφικών ήταν βέβαια μέχρι τελευταία το Photoshop. Και λέω ήταν, γιατί τα τελευταία χρόνια η Adobe... μας τα χάλασε, καθώς χρόνια είναι πλέον διαθέσιμο μόνο ως subscription. Αλλά και πριν, η full version ήταν πανάκριβη, ενώ οι Elements versions είχαν λιγότερα χαρακτηριστικά.
Μια εντελώς free εφαρμογή είναι το GIMP. Πολλές δυνατότητες, αλλά το user-interface της είναι πολύ περίεργο, και θεωρείται δύσχρηστο και από κάποιους έως και "απαίσιο". Αν το επιλέξεις, θα συνιστούσα το Single Window mode αντί για Multiple Windows, γιατί το πρώτο θυμίζει πιο πολύ μια standard Windows εφαρμογή.
Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση είναι το Paintshop Pro. Έχει το 95% των features του Photoshop και διατίθεται σε μια πολύ λογική τιμή, δίνοντάς σου perpetual license. Υπάρχει και δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών. Το έχω και το χρησιμοποιώ.
Πάντως, έχε υπόψη σου οτι για τις παραπάνω εφαρμογές θα χρειαστεί να διαβάσεις αρκετά tutorials, εφόσον πρέπει να μάθεις καινούριες έννοιες, πχ formats, layers, adjustments, transformations, filters, effects κλπ, ιδίως αν η μόνη σου εμπειρία είναι με κάποια εφαρμογή τύπου MS-Paint. Δηλαδή έχουν μια αρκετά μακριά learning curve.