Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ WD
skyluke1985 . ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,
Έχω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο mypassport της WD. Ξαφνικά μια μέρα που τον σύνδεσα στο laptop, δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση στα αρχεία του. Το μήνυμα που έβγαλε ήταν το εξής "You need to format the disk before you can use it". Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι ο σκληρός "φαίνεται" κανονικά στη διαχείριση συσκευών, απλά δεν μου επιτρέπεται η πρόσβαση στα δεδομένα του. Θα ήθελα λοιπόν,
1. Να μάθω αν υπάρχει κάποιος τρόπος ανάκτησης των υπαρχόντων δεδομένων του σκληρού, όχι των διεγραμμένων αρχείων. Κυρίως για να δω αν μου έχει ξεφύγει κάτι που δεν έχω κάνει ήδη backup.
2. Αν ο σκληρός έχει "πεθάνει".

Σε ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συνέχισε την καλή δουλειά με αυτό το υπέροχο site.

Λουκάς

7 Απαντήσεις

Γεώργιος Τσολάκογλου απάντησε πριν 9 έτη

Με το πρόγραμμα recuva μπορείς να πάρεις όλα τα αρχεία που έχει μέσω ο δίσκος, χωρίς να χαθεί το παραμικρό.

http://www.piriform.com/recuva

Έπειτα θα κάνεις το format και ο δίσκος θα λειτουργεί σαν καινούργιος.

Να σημειώσω ότι αυτό (συνήθως) συμβαίνει αν δεν έχει γίνει ασφαλής κατάργηση. Αν πάλι δεν γίνεται να κάνεις ασφαλή κατάργηση καλό είναι να κλείνεις τον υπολογιστή και μετά να αφαιρείς το δίσκο από τη θύρα.

skyluke1985 . απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα κ σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Δοκίμασα το recuva. Μου βγάζει μόνο τα διεγραμένα αρχεία. Δεν μου εμφανίζει τα αρχεία που ήδη υπάρχουν στον σκληρό, και αυτά δεν μπορεί να τα επανακτήσει.
Έτρεξα το hdtune pro και μου βγάζει bad sectors (42.3% damaged blocks) καθώς και warnings στις εξής κατηγορίες : reallocated sector count, reallocated event count και current pending sector. Υπάρχει καμία ελπίδα να σωθεί τίποτα; Άγγελε θα ήθελα και τη δική σου γνώμη πάνω στο θέμα.
Ευχαριστώ πολύ

Γεώργιος Τσολάκογλου απάντησε πριν 9 έτη

Για το recuva θα πρέπει να πας στις "Επιλογές" έπειτα στις "Ενέργειες" και εκεί να τσεκάρεις το "Έλεγχος για μη διαγραμμένα αρχεία (για ανάκτηση από κατεστραμμένους ή διαμμορφωμένους δίσκους)". Καλό θα ήταν (αν είναι τσεκαρισμένα) να ξετσεκάρεις τα υπόλοιπα αυτής της καρτέλας, ώστε να εμφανιστούν μόνο αρχεία που υπάρχουν στο δίσκο.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Εκτός από το recuva, Λουκά, δοκίμασε και το Photorec.Μετά την ανάκτηση, ο δίσκος μάλλον πάει για πέταμα.

Γεώργιος Τσολάκογλου απάντησε πριν 9 έτη

Προσωπικά είχα το ίδιο πρόβλημα πριν ένα χρόνο. Έκανα ανάκτηση των αρχείων μου με το recuva, έπειτα έκανα format και πλέον ο δίσκος λειτουργεί κανονικά. Ο δίσκος είναι Seagate.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Γενικά τα στοιχεία του HD Tune είναι ανησυχητικά. Τρέξε και ένα Crystal Disk Info, για παν ενδεχόμενο, αλλά μάλλον ο δίσκος είναι στα τελευταία του.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Μαρία σου έδωσα τον σύνδεσμο για αυτή την ερώτηση για να δοκιμάσεις τα πρόγραμμα που αναφέρονται και όχι να αφήσεις σχόλιο σε αυτή την ερώτηση. 
Η ερώτηση αυτή κλείνει.