Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Windowsανακτηση αρχειων μετα απο εκκαθαριση δισκου
Tzi ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπερα.

Ηθελα να κανω εκκαθαριση του εξωτερικου δισκου D που είχα συνδεδεμενο στον υπολογιστη μου και πάτησα δεξι κλικ πανω στο δισκο ιδιοτητες>γενικα>εκκαθαριση δισκου.
Μετα μου εβγαλε την παρακατω εικονα, και στα ληφθεντα αρχεια ειχε το μεγεθος 5,95 GB. Εκ παραδρομης πατησα το τικαρα και πατησα οκ με αποτελεσμα να σβηστει οτι ειχα στο φακελο "στοιχεια ληψης".

Γιατι συνεβη αυτο ενω εψαχνα να βρω πως να κανω εκκαθαριση στον εξωτερικο δισκο και οχι στον εσωτερικο; Υπαρχει περιπτωση να επαναφερουμε τα αρχεια που ειχα στις ληψεις;

Ευχαριστω

43 Απαντήσεις

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Για καποιο λογο η φωτογραφια δεν μπορει να ανεβει. Αν κανετε τα παραπανω βηματα που αναφερω (ιδιοτητες>γενικα>εκκαθαριση δισκου) θα δειτε τι εννοω. Ευχαριστω και παλι.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Αν έκανες εκκαθάριση του εσωτερικού δίσκου ,σταμάτα τώρα αμέσως τη χρήση του υπολογιστή ,και βγάλε και σύνδεσε το δίσκο εκείνο ,σε άλλο pc και δοκίμασε με το πχ Recuva.
https://www.pcsteps.gr/308-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD/

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Όπως γράφει στο άρθρο ,αν είναι εξαιρετικά σημαντικά αρχεία ,μή κάνεις καν "τερματισμό λειτουργίας".
Κλείσε τον υπολογιστή από το τροφοδοτικό ,ή από το "power" κουμπί αν πρόκειται για λάπτοπ.

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Οχι δεν καταλαβες μαλλον Δημητρη. Σβηστηκαν τα αρχεια απο το φακελο "Downloads" του εσωτερικου δισκου ενω ηθελα να κανω εκκαθαριση του εξωτερικου δισκου. Πραγματα ασχετα μεταξυ τους λογω του οτι ο φακελος "Downloads" βρισκετε στον εσωτερικο δισκο. Τι κανω σε αυτη την περιπτωση;

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Πατησα δεξι κλικ πανω στο φακελο "Downloads" και βρηκα οτι υπάρχουν προηγουμενες εκδοσεις σε ημερομηνια που με βολευει. Δεν εχω ξανακανει ομως τη διαδικασια. Ξερεις πως γινεται; Ευχαριστω και παλι!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα
Σε αυτόν τον οδηγό θα βρεις ότι οδηγίες χρειάζεται για την επαναφορά σε προηγούμενη έκδοση του φακέλου. 

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Ας δει κι εδώ αν δε πετύχουν τα παραπάνω.
https://www.easeus.com/file-recovery/restore-an-older-version-of-file-folder.html
(Επειδή στην αρχή γράφει This does not apply to local computer drives ,such as your C drive)
[[Aν εσωτερικός δίσκος εννοείται ο C ]]

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Αφου πατησα δεξι κλικ στο φακελο "Downloads">προηγουμενες εκδοσεις μετα πατησα ανοιγμα και μου εβγαλε ενα παραθυρο στο οποιο ελεγε οτι δεν υπαρχει πια διοτι εχει διαγραφει.

Τι κανω σε αυτη την περιπτωση; Μηπως επρεπε να πατησω αμεσως επαναφορα; Μηπως και το back up του σβηστηκε λογω του οτι εκανα την παραπανω διαδικασια εκκαθαρισης; Τα αρχεια που ειχα νομιζω ηταν αρκετα λιγοτερα απο 5,95 GB που ανεφερα παραπανω.

Επισης ξεχασα να αναφερω οτι μετα τη διαδικασια της εκκαθαρισης στον εσωτερικο δισκο απελευθερωθηκαν περιπου 8 GB. Πως συνεβη αυτο;

Σας ευχαριστω πολυ

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αφού δεν υπάρχει αποθηκευμένο back up, το μόνο που μένει να δοκιμάσεις είναι η ανάκτηση που αναφέραμε παραπάνω.
Αφού η εκκαθάριση διαγράφει διάφορα δεδομένα ανάλογα τις επιλογές σου, είναι λογικά να διαγραφούν αρκετά δεδομένα. Ίσως επέλεξες να διαγραφούν κάποια αντίγραφα ασφαλείας. 

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Οκ μου λεει ομως να μην κανω το προγραμμα εγκατασταση στον εσωτερικο δισκο; Αν δεν το κανω στον εσωτερικο δισκο που θα το κανω;

Στην περιγραφη της εκκαθαρισης ελεγε οτι διαγραφονται τα αρχεια στον φακελο "Downloads" και αρχεια απο εφαρμογες οπως το Microsoft Edge το Internet Explorer και αλλες. Υπαρχει περιπτωση να εχουν επηρεαστει αλλες εφαρμογες στον υπολογιστη μου;

Γιατι ομως ενω ελεγε οτι τα αρχεια που θα διαγραφουν ηταν περιπου 6 GB τελικα στον εσωτερικο δισκο μου απελευθερωθηκαν περιπου 8;

Πραγματικα σας ευχαριστω πολυ!

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Επισης τον υπολογιστη δεν πρεπει να τον κλεισω; ή να κανω οποιαδηποτε αλλη διεργασια;

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Θα περάσεις το πχ Recuva στον εξωτερικό δίσκο ,για να μή μειωθούν οι πιθανότητες ανάκτησης από τον εσωτερικό.  (Στο άρθρο για ανάκτηση δεδομένων ,αν δεις τις ενότητες αυτού, έχει αναλυτικές οδηγίες για κάθε πρόγραμμα.)
Δες κι εδώ αν χρειάζεται.
https://www.pcsteps.gr/1552-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B3/
Αυτά μόνο μπορούσα να απαντήσω.

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Ναι επειδή διάβασα πρώτα για το us εγκατέστησα αυτό γιατί με έπιασε πανικος. Μετά είδα ότι το recuva είναι portable. 

Τεσπα έκανε μάλλον και deep scan με το us και βρήκε τον μοναδικό (απ'ότι θυμάμαι) φακελο που είχα στα downloads. Το θέμα είναι ότι είναι 24 GB ενώ ο φάκελος κανονικά δεν ήταν πάνω από 5 GB αν βασιστούμε σε αυτό που λέω παραπάνω για το χώρο που απελευθερώθηκε. Προφανώς θα έχει κ αρχεία που είχα διαγράψει παλαιότερα σε αυτό το φακελο ή κάτι τέτοιο. .
Τι μπορώ να κάνω εδώ ;

Επίσης έβαλα τον υπολογιστή στο sleep σήμερα το πρωί γιατί έπρεπε να φύγω για δουλειά χωρίς να κλείσω το πρόγραμμα το οποίο είχε ολοκληρώσει το scan. Έκανα σωστά ;

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Επίσης υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι με επαναφορά σύστηματος; το λέω επειδή δεν έγινε απλή διαγραφή των φακέλων αλλά μέσω της εκκαθάρισης εξωτερικού δισκου

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Όχι ,η επαναφορά συστήματος δε θα βοηθήσει. Είναι μόνο για να επαναφέρεις προγράμματα ,διεγραμμένα αρχεία συστήματος και ρυθμίσεις μητρώου.(Το έψαξα)
Μένει να δοκιμάσεις όπως είπαμε. Ας βρεθούν όσα αρχεία είναι. Προφανώς ,θα υπάρχουν κι αρχεία που διέγραψες παλιότερα ,όπως σκέφτηκες. Ότι αρχείο από τα ανακτηθέντα δεν θες ,το διαγράφεις.
Όσο περνά ο χρόνος ,αυτό είναι εις βάρος σου. Κάποια αρχεία μπορεί να καταφέρεις να τα ανακτήσεις ,αλλά να είναι κατεστραμμένα.

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Λοιπόν ανεκτησα τα 25 GB που αναφέρω παραπάνω με το us και τα έβαλα σε έναν εξωτερικό δίσκο αλλά είναι μέσα και φάκελοι διπλοι-τριπλοι κλπ οι οποίοι δεν έχουν ημερομηνία τροποποίησης τέτοια ώστε να καταλάβω ποιους να κρατήσω και ποιους όχι.
Το θέμα είναι ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι οπότε τα αρχεία δεν είναι τόσο απλά. 

Τέλοσπάντων για κάποιο λόγο ενώ πάτησα πίσω στο us ξαναεκανε scan και το άφησα όλο το βράδυ. Μάλλον δεν βρήκε κάτι. Οπότε έβαλα το portable του recuva στον εξωτερικό δίσκο το έτρεξα αλλά είχε κολλήσει σε ένα σημείο. 

Θα το δω το απόγευμα όταν επιστρέψω σπίτι. Υπάρχει περίπτωση το recuva να βρει κάτι πιο "νορμάλ", πιο ολοκληρωμένο από το us εν προκειμένω ;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δυστυχώς έτσι είναι η ανάκτηση δεδομένων, βγάζει ό,τι αρχεία βρίσκει, συχνά πολλαπλές εκδόσεις του ίδιου αρχείου, και θα πρέπει μετά να τα ξεδιαλέξεις με το χέρι. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια καταγραφή του πότε διαγράφηκε το κάθε αρχείο, από τη στιγμή που υποτίθεται πως δεν υπάρχει πλέον στο σύστημα.

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Ακριβώς έτσι όπως τα λες είναι Άγγελε! Και ποσω μάλλον όταν πρόκειται για αρχεία εφαρμογής όπως τα παιχνίδια.. Τεσπα θα κάνω ότι μπορώ βασιζόμενος στους οδηγούς σας. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Γεια σας και πάλι. Δοκίμασα την επαναφορά συστήματος και επανήλθε ένα μικρό μέρος του φακέλου που ήθελα. Το πρόβλημα είναι ότι έκλεισα τον υπολογιστή μετά από λίγη ώρα και ενώ ήταν όλα καλά τον ξανανοιξα μετά από λίγη ώρα και μου πέταξε blue screen of death. Τι να κάνω; Κινδυνεύουν τα αρχεία μου; 

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Αν η επαναφορά ολοκληρώθηκε επιτυχώς ,πιστεύω δε κινδυνεύουν τα αρχεία.    Αν έλεγες και το ακριβές σφάλμα που σου έβγαλε ,θα βοηθούσε πολύ.

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το σφάλμα είναι critical process died και δεν μπορώ να μπω στην επιφάνεια εργασίας καθώς κάνει συνέχεια επανεκκινησεισ

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Λογικά κάτι έχει πάει τελείως στραβά με την τωρινή εγκατάσταση των Windows σου. Καλύτερα πάρεις back up και να κάνεις ένα format για να ξεμπερδεύεις. 

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Οπότε θεωρείς ότι είναι software το πρόβλημα και όχι hardware;

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Σωστά !! Αν πίστευε πως είναι hardware πρόβλημα ,δε θα σε συμβούλευε έτσι.   Αν το πρόβλημα είναι στο hardware ,200 φορμάτ να κάνεις δε θα διορθωθεί καμία βλάβη.
Καλώς ή κακώς ,άμα δε δοκιμάσεις ,δε μπορείς να ξέρεις την αιτία.
Μπορείς πρώτα να δοκιμάσεις αν θες ,να μπεις σε "Ασφαλή λειτουργία" και να δοκιμάσεις μία επιδιόρθωση των windows. (Για όταν δεν ανοίγουν)
https://www.pcsteps.gr/1291-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8C%CF%81%CE%B8%CF%89%CF%83%CE%B7-windows-7-8-10-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-format/
(Θα επανέρθω σε κάνα 10λεπτο...)

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Ήρθα ! Δοκίμασε κι έτσι. Άνοιξε-κλείσε το pc από το "power" (3-4 φορές περίπου) μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη το μενού επιλογών ,και επέλεξε "Προετοιμασία αυτόματης επιδιόρθωσης."
Αν δε γίνεται σε κανονική λειτουργία ,πρέπει να μπεις στην "Ασφαλή". Δες από εδώ ,το way 1.
https://www.drivereasy.com/knowledge/how-to-enter-safe-mode-in-windows-10/
Ποιά windows έχεις ?
Όλα αυτά τα λέω ,αν θες να αποφύγεις το φορμάτ.

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Είχε ξεκινήσει από μόνο του αυτόματη επιδιόρθωση αλλά δεν στέφθηκε με επιτυχια
Μου έβγαλε μια μπλε οθόνη που λέει "η αυτόματη επιδιόρθωση δεν μπόρεσε να επιδιορθώσει τον υπολογιστή σας." κ μετά είχε επιλογές για προχωρημένους που απλά ειχε σαν επιλογές συνέχεια στα windows, επαναφορά και τερματισμό. 
Windows 10 έχω. 

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Με κάποιο dvd ή usb στικ των windows θα δοκιμάσεις ,όπως γράφει στο άρθρο για την επιδιόρθωση.(win10 που δεν εκκινούν)
Αν κι αυτό δε πετύχει ,δες να σώσεις τα αρχεία με κάποιο τρόπο από τον δίσκο.(και κάνοντας boot από στικάκι με λίνουξ ,μπαίνοντας μονάχα σε live περιβάλλον.)
Και μετά ξεκίνα το φορμάτ. Αφού τίποτα δε βοηθά....

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Οκ Ευχαριστώ πολύ. Θα διαβάσω λίγο τα άρθρα και αν είναι θα επανέλθω με κάποια ερώτηση.
Κατα πάσα πιθανότητα θα το πάω σε τεχνικό για να είμαι σίγουρος γιατί φοβάμαι μην κάνω κάτι λάθος και θεωρώ ότι θα μου πάρει κ αρκετό χρονο. 
Το μόνο που θέλω είναι να σώσω τα αρχεία μου και ο υπολογιστής μου να είναι λειτουργικος.
Με αυτά που μου λέτε και εσύ και ο Γιώργος μάλλον δεν θα έχω τέτοιο θέμα !

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Δες κι εδώ τον 1ο τρόπο ,μέσω της Γραμμής Εντολών(command prompt)
https://www.easeus.com/todo-backup-resource/backup-files-in-safe-mode.html
"on C: drive to F:drive"    εννοεί από τον C δίσκο ,στον F 
C =ή όποιο γράμμα έχει ο δίσκος  στη δική σου περίπτωση. Από τον οποίο θες να σώσεις τα αρχεία .Αν πχ είναι D ,θα γράψεις D .
F = ό,τι ισχύει όπως γράφω παραπάνω.
Αν δεν έχεις κάποιο dvd /usb των win10 ,πρέπει να κατεβάσεις το iso από άλλο pc ,ξέροντας την έκδοση κι αρχιτεκτονική που έχεις.  (Πχ Home ,x64 bit που έχω εγώ)

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

"Για τον 1ο τρόπο" που έγραψα ,εννοώ αν μπορείς να μπείς σε Ασφαλή λειτουργία ,γι αυτό το έβαλα το λινκ.

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Ναι το διάβασα κ από αλλού αυτό με την ασφαλή λειτουργία αλλά το μόνο που γίνεται είναι απλά να ανοίγει ο υπολογιστής να πετάει το blue screen of death και να αποτυγχάνει η αυτόματη επιδιόρθωση ..
Συν τις επιλογές που μου βγάζει μετά την αποτυχία που σου είπα παραπάνω.
Safe mode μπορώ να μπω σε αυτή  την περίπτωση;

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Αυτοί είναι όλοι οι 8 τρόποι να μπεις σε safe mode .
https://www.google.com/amp/s/www.digitalcitizen.life/4-ways-boot-safe-mode-windows-10
Όπως είδα , η μέθοδος 5 κι 7 απαιτούν να μπορείς να μπεις στα windows . Κάποιες άλλες απαιτούν dvd/usb των win10 .
Να μπεις πρέπει απλώς σε safe mode .ΟΧΙ μετά "Αντιμετώπιση προβλημάτων" κι "Επιδιόρθωση" μιας και χωρίς dvd /usb δε μπορούν να επιδιορθωθούν τα win10 (που δοκίμασες)
Τώρα αν είναι πραγματικά σημαντικά αρχεία ,είναι εργασίες για καμία σχολή πχ ,εγώ θα πήγαινα ήδη στον Τεχνικό. Αφού δε ξέρουμε και την κατάσταση του δίσκου.
Νομίζω όμως πως σου είπαμε όλους τους τρόπους περί ανάκτησης αρχείων.

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Ναι όντως έχει σημαντικά αρχεία μέσα τα οποία δεν έχω κάνει όλα backup.. 
Γι Αυτο φοβάμαι να το ανοιγοκλείνω χωρίς να είμαι σίγουρος ... 2-3 φορές το έχω κάνει ηδη
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και την στήριξη !
Γενικά προτείνετε τεχνικούς; 

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

  Πάντως όταν πας να ανεβάσεις εικόνα με το imgur ,πώς δοκιμάζεις ?   Κάνε απλώς Αντιγραφή---Επικόλληση το σύνδεσμό της. 
Μπά...δεν υπάρχει κάποιος Τεχνικός να σου προτείνουν. Ιδού η απόδειξη σε αυτή την ερώτηση.
https://questions.pcsteps.gr/questions/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81-2/

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Είμαι από κινητό και μάλλον χτίσει ότι δεν έχω την τελευταία έκδοση του chrome.

Σε ευχαριστώ πολύ

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Δημήτρη σε περίπτωση που ισχύει το χειρότερο σενάριο για το λάπτοπ μου έχει διαφορά αν το Πάω στον τεχνικό αύριο ή το Σάββατο ; Επειδή δουλεύω καθημερινές και δεν προλαβαίνω τις ώρες λειτουργίας του τεχνικου Γι Αυτο ρωτάω. Σε ευχαριστώ και παλι

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Κοίτα...στην άλλη σου ερώτηση ,σου είπε ο Γιώργος πως το πιθανότερο είναι να φταίει ο δίσκος.  Αν όντως είναι στο δίσκο το πρόβλημα , όσο ο δίσκος εκείνος δεν χρησιμοποιείται ,δεν υπάρχει θέμα.
Το λέω με την έννοια να τα ...κακαρώσει.
Το πού είναι η βλάβη ,πότε ευκαιρεί να το δεί το λάπτοπ πόσες μέρες θα κρατήσει το λάπτοπ στο εργαστήριο ,αυτά θα τα πείτε μεταξύ σας. 
Να σου πώ να αγοράσεις και να βάλεις άλλο δίσκο ?  Δε ξέρω....τί να σου πώ από την πλευρά μου.

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

"Να τα κακαρώσει" εννοώ ,δηλαδή να καταστραφεί ξαφνικά ,και να είναι πιό δύσκολα να πάρεις τα αρχεία σου.

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Ρωτάω απλά για να δω αν έχει διαφορά να τον πάω το Σάββατο.. Προφανώς τον έχω κλειστό και θα τον έχω κλειστό μέχρι τότε. Απλά θα ήθελα να ξέρω αν αυτός ο χρόνος αναμονής μέχρι το Σάββατο άλλαξε ο κάτι προς το χειρότερο στην ήδη υπάρχουσα κατασταση

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αν ο υπολογιστής δεν χρησιμοποιείται, δεν επηρεάζουν τόσο μικρά χρονικά διαστήματα. 

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Οκ guys ! Σας ευχαριστώ ξανά! Ας ελπίσουμε να μην είναι κάτι σοβαρο!

Tzi απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα!
Επειδή δεν θέλω μόνο να με βοηθάνε αλλά θέλω και να βοηθάω θα σας πω τελικά το έκβαση είχε η όλη ιστορία σε περίπτωση που βοηθηθεί κάποιος.
Το πήγα σε τεχνικό το blue screen of death οφειλόταν σε software πρόβλημα. Ο δίσκος έκανε φασαρία πιθανον λόγω της μη επαρκής ηλεκτροδότησης του. Επίσης κατάφεραν να μου ανακτήσουν όλα τα αρχεια. Έκαναν κ ένα φορμάτ και τώρα περνάνε το μπακ απ. 
Επί τη ευκαιρία τους είπα να κάνουν κ ένα καθαρισμό και να αλλάξουν και το ανεμιστηρακι όλα μαζί 50 ευρώ. Αρκετά value for money θεωρώ. 
Ίσως επανέλθω αύριο όταν θα τον παραλάβω. Σας ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!