Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑΝΑΚΤΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Dimitris Laxkou ρώτησε πριν 7 έτη

Ορισμενα τα διαβασα σε αρθρα αλλα σε βιντεακια σας και μερικα με τα προγραμματα που προτεινατε!
α  Διαβασα οτι το deep scan ψαχνει αρχεια που ειναι χαμενα στο unaloccated clusters του σκληρου μπορειτε να μου πειτε τι ειναι αυτο? (unaloccated clusters)

β  Αν ανοιξουμε πολλα αρχεια σε δευτερευον δισκο οπου εχουμε παινχιδια εικονες κτλ και χρειαστει να παρει εικονηκη μνημη απο τον φυσικο δισκο τοτε υπαρχει προβλημα οπως υποστηριζετε στον βιντεο σας...που θα επηρεασει η εικονικη μνημη?

γ)οταν διαγραφουμε ενα αρχειο απο το pc απο τον καδο ανακυκλωσης δεν φευγει παντα? γιατι υπαρχουν αυτες οι επιλογες? http://prntscr.com/fuxm3r διαβασα πως υπαρχει αυτη η επιλογη για οταν διαγραφουμε αρχεια με καποιο προγραμμα οπως το ccleaner ισχυει? και ειναι μονο για τετοιες περιωπτωσεις?

Ευχαριστω για τις απαντησεις στην ομαδα!!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,
α)Τα clusters ή τομείς είναι ένα κομμάτι της επιφάνειας του δίσκου που περιέχει δεδομένα. Αν πατήσεις εικόνες θα καταλάβεις ακριβώς τι είναι.
Όταν λέμε unaloccated ένα σημείο του δίσκου, σημαίνει ότι εκεί δεν υπάρχουν γραμμένα αρχεία και το λειτουργικό μπορεί να γράψει νέα δεδομένα.
Όπως όμως ξέρουμε, εκεί μπορεί να υπάρχουν αρχεία που έχουν διαγραφεί από το ευρετήριο του λειτουργικού, αλλά δεν έχουν σβηστεί ακόμα στο φυσικό επίπεδο, αφού δεν έχουν εγγραφεί ακόμα άλλα δεδομένα από πάνω.
β)Αν μπορείς στείλε μου που διάβασες για αυτό που λες γιατί κάτι δεν εξηγείς σωστά και καταλαβαίνω τι εννοείς.
γ)Όπως είπα και στο α, όταν διαγράφεις ένα αρχείο, αυτό διαγράφεται από το ευρετήριο του λειτουργικού. Στον δίσκο υπάρχει ακόμα μέχρι να περαστούν άλλα δεδομένα από πάνω. Μέχρι να γραφτούν άλλα δεδομένα, το αρχείο μπορεί να ανακτηθεί.
Το Ccleaner έχει την επιλογή για κάνεις πολλαπλές έγραφες πάνω από τους 'κενούς" χώρους του δίσκου, ώστε να καλύψει τα δεδομένα που έχουν μείνει.

Dimitris Laxkou απάντησε πριν 7 έτη

ευχαριστω για την απαντηση
1)ευρετήριο του λειτουργικού λες την αναζητηση? δλδ αυτο:http://prntscr.com/g2o6z0

και για την εικονικη μνημη το λεει ο φιλος στο βιντεο σας: https://youtu.be/kwdVj6TNDgc?t=4m43s και η ερωτηση ειναι που θα επηρεασει αν παρει εικονικη μνημη?
Ευχαριστω!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δημήτρη το ευρετήριο δεν έχει σχέση με την αναζήτηση και δεν μπορεί να το δει ο χρήστης.
Στην ουσία είναι η καταγραφή που κάνει το λειτουργικό για να γνωρίζει σε ποιο σημείο του δίσκου βρίσκονται τα κομμάτια κάθε αρχείου.
Όπως είπα και πριν, όταν διαγράφεις ένα αρχείο, αυτό διαγράφεται από το ευρετήριο. Στον δίσκο παραμένουν τα δεδομένα μέχρι να γίνει κάποια άλλη εγγραφή από πάνω τους.
Αν χρησιμοποιηθεί ένα μέρος του δίσκου ως εικονική μνήμη, θα εγγραφούν δεδομένα και θα είναι αδύνατη η ανάκτηση των διαγραμμένων δεδομένων που βρίσκονταν σε αυτό το σημείο του δίσκου.