Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΑναμονη ανάμεσα σε screen bios και windows
PanTzos Партизан ρώτησε πριν 7 έτη

Καλημέρα και πάλι. 
Υπάρχει το εξής πρόβλημα αναβαθμησα τα  win  από 7 σε 10  με βάση τον οδηγό τα ενεργοποίησα και μετά προχώρησα σε καθαρη εγκατάσταση . Αφού έκανα όλα τα update driver  κτλ . Έκλεισα το  pc . Από εκεί και πέρα από τον ανοίγω υπάρχει γύρος στα 20  με 25 δευτερόλεπτα αναμονή στην οθόνη της μητρικής που λέει press f11 for setup DEL for setting το κλασικό που μέχρι πρότινος με το ζόρι το προλάβαινα .. λάθος στην αρχή η εικόνα είναι η κλασική στα 6  με 10 sec  βγάζει της τελιτσες τις κλασσικές  τον win10 όταν κάνει  load  κάτι που κάνουν κύκλο.  Περίεργος εκείνη την ώρα δεν λειτούργει το πληκτρολόγιο παρά μόνο 2 3 δευτέρα πριν ξεκινήσει το screen  τον win10 για να κάνω  log in .. κοίταξα μήπως είχα ξεχάσει και ειχα πρώτη επιλογή το  usb  για  boot  αλλά όχι .. είχα πρώτο  UEFI HARD DISK  λέω α αυτό είναι το προβλήματα και βάζω τον σκληρό με την ονομασία του που το έχει  HARD DISC WD νούμερα γράμματα δεν τα θυμάμαι από έξω είναι το μόνο περίεργο με ονομασία εκτός από το cddvd που τ εχω τελευταία..όταν λοιπόν έβαλα τον σκληρό έτσι νόμιζα δηλαδή το μόνο που με έλεγε ήταν  να με λέει να βάλω μια συσκευή και πέτα να πατήσω f1  η ένα κουμπί για να το  bootari το κλασικό . Το ποιο ωραιο είναι ότι και να ηθελα όντως να κάνω ξανά φορμάτ το πληκτρολόγιο δεν λειτουργούσε .. πάει κάπου το μυαλό σας τι μπορεί γιατί τόσο αναμονή όλο τ σύστημα κάνει 1 λεπτό να άνοιξει χάνοντας 20 sec  στο  screen bios

7 Απαντήσεις

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπερα. Μήπως να δοκίμαζες ένα reset default στο bios μήπως στρώσει? Γιατί αυτό που περιγράφεις μια και συμβαίνει πριν το φόρτωμα του λειτουργικου, ειναι απίθανο να οφείλεται στα windows. 

PanTzos Партизан απάντησε πριν 7 έτη

Αυτη η επιλογη τι θα  επαναφερει - διαγραψει . ποιες επιλογες και τα overclock ? αν ναι εκτος απο της ram kai cpu θα  επαναφερει και το overclock  τισ καρτας γραφηκων αν και δεν νομιζω λεω εγω για το 100 %

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Αν έχεις κάνει overclock τοτε αλλάζει το πράγμα. Θα χαθούν όλες οι ρυθμίσεις και το bios γυρίζει στα εργοστασιακά του. Αλλα μήπως το κόλλημα λέω εγω, εχει να κάνει με κάτι στο overclock? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα,
Μήπως έχει κάποιο θέμα ο δίσκος σου; Αν κάνεις από κάπου αλλού πχ ένα στικάκι, έχεις το ίδιο θέμα; 

PanTzos Партизан απάντησε πριν 7 έτη

αυτο με το εκανα παντα οταν εκανα τα φορματ και τραουσα το  win για εγκατασταση απο usb , μετα την εγκατασταση δεν με το εκανε, τωρα ομως το κρατησε και μετα την εγκατασταση

PanTzos Партизан απάντησε πριν 7 έτη

μπορω να εγκαταστισω τα win σε ενα usb3 να τα τρεχει απο εκει τα win και ο σκληρος να ειναι μονο για να εγκαταστω παιχνιδια?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δυστυχώς αυτό δεν γίνεται στα Windows, παρά μόνο στα Linux. Αλλά μπορείς να δοκιμάσεις ένα στικάκι με Linux για να δεις αν εκεί εμφανιστεί το πρόβλημα.
Αν εκεί δεν το κάνει, είτε ο δίσκος σου έχει κάποιο θέμα, είτε το λειτουργικό έχει κάποιο σφάλμα και με format θα φτιάξει.