Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Facebook και Social MediaΑναπαραγωγή μουσικής σε Facebook group με χρήση του live-Live ηχητική μετάδοση σε
Sotiris Charbas ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα !
Τον τελευταίο καιρό σε ένα Facebook group κάνω Live ηχητική μετάδοση μέσω του κουμπιού Live της ομάδας, από το Facebook app.
Θέλω να αναπαράγω ένα τραγούδι. Αυτό μέχρι στιγμής το κάνω ως εξής : Βάζω το τραγούδι από υπολογιστή και κοντά στο ηχείο τοποθετώ το κινητό. Ο ήχος του τραγουδιού τις περισσότερες φορές στο Live δεν ακούγεται καθαρά.
Βρήκα το παρακάτω βίντεο αλλά δεν ξέρω αν κατάλαβα καλά τι ακριβώς κάνει κι αν είναι αυτή η ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα μου.
Εγώ αυτό που διαπίστωσα από το βίντεο είναι ότι συνδέει 2 φορητές συσκευές μεταξύ τους μέσω Bluetooth, πχ κινητό και τάμπλετ, στις οποίες, στην μια ξεκινάει το Live στο Facebook app και στο άλλο παίζει μουσική και αυτή παίζει και ακούγεται καθαρά στο Live.
Κατάλαβα σωστά ; 
Αν ναι εγώ που δεν έχω τάμπλετ ή 2ο κινητό μπορώ να πάρω κάποια συσκευή με μικρό κόστος και δυνατότητα Bluetooth επικοινωνίας για να μπορώ να αναπαράγω μουσική στο Live με τον ήχο να ακούγεται καθαρά ;
https://youtu.be/vghv25msI2U

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Σωτήρη

Στο βίντεο χρησιμοποιεί το Facebook portal. Δεν νομίζω ότι μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα με άλλες συσκευές.

Δυστυχώς, δεν έχω κάποια λύση για live μέσω του κινητού. Αν έκανες live από PC, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το OBS.

Sotiris Charbas απάντησε πριν 2 έτη

Γιώργο ευχαριστώ για την απάντηση.
Με το OBS μπορώ επομένως να βάλω μουσική και να γίνει αναπαραγωγή αυτής κατά την διάρκεια του Facebook live που θα κάνω από υπολογιστή, με την μουσική να ακούγεται καθαρά ;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ακριβώς. Υπάρχουν και σχετικά βίντεο για να δεις πως ακριβώς θα το κάνεις. Έχε στον σου ότι αν παίζεις μουσική με δικαιώματα, υπάρχει περίπτωση το Facebook να ακυρώσει το live σου.

Sotiris Charbas απάντησε πριν 2 έτη

Ωραία. Θα ψάξω βίντεο για το OBS.
Ναι, το γνωρίζω το θέμα με την διακοπή του live σε περίπτωση αναπαραγωγής μουσικής με πνευματικά δικαιώματα.