Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΑνεμιστήρες στο φουλ και μαύρη οθόνη laptop
S Lato ρώτησε πριν 5 έτη

Χαίρετε εχω το λαπτοπ τις asus rog g752 ξαφνικα μετα απο επανεκκίνηση μου εβγαλε ενα εικονίδιο τις easeUs και φόρτωνε κατι μόλις το ειδα το κλεινω και απο τοτε εχω μαύρη οθονη οι ανεμιστήρες τις gpu βαρανε 100% και το λαπτοπ απλα δεν κλεινει μονο αμα εχω πατημένο το power όση ωρα και να το κρατάω με το που το αφησω αρχιζει πάλι.. Δεν εχω αποσπώμενη μπαταρια και γενικα τι μπορω να κανω σε αυτή την περίπτωση?

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα
Έχεις δημιουργήσει κάποιο back up partition με το easeUs ή δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ το συγκεκριμένο πρόγραμμα;
Η ταχύτερη λύση είναι να κάνεις live boot μία έκδοση Linux (χωρίς εγκατάσταση), να κάνεις back up τα δεδομένα σου σε κάποιο εξωτερικό μέσο και μετά να κάνεις format.

S Lato απάντησε πριν 5 έτη

Το ειχα χρησιμοποιήσει για recovery αλλα ετσι οπως εκανε στο boot που φόρτωνε αρχεια φανηκε σαν ιός.. Το εκανα το boot η οθονη δεν ανταποκρίνεται με τιποτα ουτε με hdmi.. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Κάποια laptop έχουν μέρος του BIOS σαν κρυφό partition στο δίσκο, ή κάτι παρόμοιο. Αν διέκοψες κάποια εργασία του EaseUS, πιθανώς να δημιούργησες πρόβλημα εκεί.
Δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να κάνει κάτι. Ίσως πρέπει να το πας σε εξουσιοδοτημένο service που να μπορούν να περάσουν ένα εργοστασιακό image.

S Lato απάντησε πριν 5 έτη

Οποτε λες να μην το ανοιξω να βγαλω την μπαταρια και να δω ραμ,cmos να το στειλω σε servιce και να τους πω να δοκιμασουν αυτο? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν θα βλάψει να κάνεις κάποιες δοκιμές. Εξάλλου, δεν έχεις κάτι να χάσεις.
Η μπαταρία δεν προκαλεί το πρόβλημα σε καμία περίπτωση. Δεν βλέπω οποιαδήποτε σύνδεση με το πρόβλημα. 
Μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις reset τη μητρική αφαιρώντας τη cmos, αν και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ωφελήσει. 

S Lato απάντησε πριν 5 έτη

Ακριβώς όπως είπες.. Το άνοιξα ουτε η μπαταρία ram ουτε το cmos ... Νομίζω οτι εκανα τα βασικα που ευθύνονται για black screen .. Τωρα να ειναι η gpu δεν ξέρω πάντως τα fans που δουλεύουν στο μέγιστο μου φαίνονται περίεργο..  Κατι άλλο που θα μπορουσα να δοκιμάσω πριν το στείλω σε service? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Από τη στιγμή που δεν έχεις πρόσβαση ούτε καν στο BIOS, δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις μόνος σου.