Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΑνεξήγητο πρόβλημα με το ping
Θανασης Κανελλακης ρώτησε πριν 3 έτη

Γεια σας, τις τελευταίες μέρες έχω ένα ανεξήγητο πρόβλημα με το ping στο internet. Αρχικά να πω ότι μήνες τώρα έπαιζα με 60 ping, μέχρι που τις τελευταίες 4-5 μέρες δεν έχω ποτέ κάτω απο 90, έχοντας γύρω στα 100 ms. H πρώτη μου σκέψη ήταν πως είχε να κάνει με τους σέρβερ του παιχνιδιού(lol) άλλα αφότου μέτρησα στο fast διαπίστωσα πως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Πάντα στο fast είχα γύρω στο 8 ms unloaded και γύρω στα 60 loaded άντε 70. Έχω δοκιμάσει να κάνω επανεκκίνηση του ρούτερ όπως και όλες τις ενημερώσεις των windows. Το πρόβλημα όμως παραμένει. Πήρα και τον πάροχο (Cosmote) και μου είπαν ότι θα έρθουν τις επόμενες ημέρες. Αφού εκτός από την αύξηση στο ping υπήρχαν και συχνές διακοπές τόσο σε εμένα όσο και σε άλλα μέλη της οικογένειας με διαφορετικές συσκευές. 
Εδώ είναι που αρχίζει το juicy της υπόθεσης. Η τελευταία εικασία μου λέει πως συγκεκριμένα το πρόβλημα του ping δεν έχει να κάνει με το δίκτυο αλλά με την ίδια την συσκευή. Κάνοντας μέτρηση στο fast από το λάπτοπ της αδελφής μου είδα πως το Ping της ήταν ακριβώς όσο έπιανα πριν λίγες μέρες, δηλαδη γύρω στο 10 unloaded και 60 loaded. Έκανα πολλαπλές μετρήσεις και στα δυο λάπτοπ εναλλάσσοντας μεταξύ τους και τα αποτελέσματα δεν άλλαζαν,  το λάπτοπ είχε γύρω στο 25 me 30 unloaded και 90-100 loaded και το laptop της αδελφής μου είχε τα κανονικά νούμερα που θα έπρεπε να έχω. Επίσης δοκίμασα να χρησιμοποιήσω το καλώδιο της αδελφής μου, για να σιγουρευτώ ότι δεν έχει να κάνει με το καλώδιο και όντως δεν υπήρξε καμία βελτίωση, όπως αντίστοιχα και της αδελφής μου δεν είχε καμία επιβράδυνση με το δικό μου καλώδιο.  Ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε γιατί πραγματικά δεν ξέρω από που να πρωταρχίσω τον έλεγχο και η όλη φάση μου φαίνεται πολύ κουλή. Πρόβλημα με ενημέρωση των windows ; Κάποια ρύθμιση; Hardware; Πραγματικά είναι πολύ κουλό γιαπί δεν είχα κανένα θέμα.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, πολύ περίεργο αυτό που αντιμετωπίζεις..το laptop που διαθέτεις είναι σχετικά καινούριο? Δες επίσης στη σελίδα του κατασκευαστή, μήπως υπάρχει κάποιος νεότερος driver δικτύου..