Vangelis N. ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα παιδια!Εκανα αναβαθμιση στο λαπτοπ μου απο Windows 8.1 σε Windows 10 και παρατηρησα οτι επρεπε να κανω εγκατασταση του drivers της καρτας γραφικων.Εχω επεξεργαστη με ενσωματομενη καρτα γραφικων AMD A6-6310 APU with AMD Radeon R4 Graphics.Επισης εχω και ανεξαρτητη καρτα γραφικων οπου στο Speccy πριν την εγκατασταση των drivers μου δειχνει οτι ειναι AMD Radeon R5 M230 και μετα την εγκατασταση μου δειχνει AMD Radeon HD 8500M.(οταν το αγορασα στις προδιαγραφες του λαπτοπ μου ελεγε το πρωτο παντως).Για να τελειωνω,μετα την εγκατασταση μεσα στις ρυθμισεις της ΑΜD μου λεει το εξης στην επισκοπιση του συστηματος:"Υλικο AMD Radeon HD 8500M(συνδεδεμενο) και Υλικο AMD Radeon(TM) R4 Graphics(κυριο)" και απο κατω τις προδιαγραφες καθε καρτας.Η ερωτηση μου ειναι η εξης,το λαπτοπ χρησιμοποιει και τις 2 καρτες αλλα σαν κυρια την R4 του επεξεργαστη?Αν ναι,γινεται να κανω κυρια τη HD 8500M που ειναι καλυτερη ή δεν χρειαζεται?Διοτι πριν την αναβαθμιση των windows δεν θυμαμαι τι ελεγαν οι ρυθμισεις.(Παντως το λαπτοπ μετα την εγκατασταση των drivers παιζει πολυ καλυτερα τα παιχνιδια απο οτι πριν).

Ευχαριστω πολυ!

5 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Ποιο είναι το μοντέλο του laptop σου;

Vangelis N. απάντησε πριν 8 έτη

lenovo g50-45 15,6 Inches

επεξεργαστης:AMD A6-6310 APU with AMD Radeon R4 Graphics

6 GB RAM

σκληρος δισκος:1TB

Καπου στα 450 ευρω κοστιζε πριν περιπου 10 μηνες που το πηρα.

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Αν και μου έγραψες την σειρά και όχι το μοντέλο, δεν μπορώ να επιβεβαίωσω για τις κάρτες γραφικών. Σε κάθε περίπτωση εφόσον εγκατέστησες τους drivers και είναι όλα οκ, συνήθως στα laptops η επιπλέον κάρτα γραφικών ενεργοποιείται αυτόματα όταν το απαιτεί η εφαρμογή που θα τρέξει.

Αν δεν έχεις πρόβληματα δεν χρειάζεται να πειράξεις κάτι.

Βασίλης Κατσής απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα, έχω το ίδιο πρόβλημα όπου το laptop μου χρησιμοποιεί μόνο την κάρτα γραφικών του επεξεργαστή, θα ήθελα να χρησιμοποιούσε την ανεξάρτητη κάρτα για καλύτερη απόδοση ειδικά σε προγράμματα όπως το sony vegas.
Προσπάθησα σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά να επιλέξω ποια κάρτα γραφικών θα χρησιμοποιεί στις ρυθμίσεις γραφικών (ρυθμίσεις>σύστημα>οθόνη-κάτω απτην κατηγορία πολλές οθόνες) αλλά η επιλογή και για την GPU εξοικονόμησης ενέργειας και για την GPU υψηλής απόδοσης ήταν η ίδια κάρτα γραφικών, αυτή του επεξεργαστή. Μπορώ να το αλλάξω αυτό; 

Lenovo 80e3
Επεξεργαστής AMD A8-6410 APU with AMD RADEON R5 Graphics
RAM 8GB DDR3
GPU 1 AMD Radeon HD 8500M

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Βασίλη ,κάνε δική σου ερώτηση. Δε χρειάζεται ο άλλος χρήστης να λαμβάνει ειδοποιήσεις που δε τον αφορούν.
Κι ο κος Νίκος ,έχει αποχωρήσει από το PCsteps ,δε θα δει την ερώτηση για να απαντήσει.