Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑνησυχία με ένα netbook
Γιώργος Καραγιάννης ρώτησε πριν 10 έτη

Έχω ένα πρόβλημα με ένα netbook, βασικά μια ανησυχία, αν μπορώ να το κάνω format, γιατί έχει κάποιο πρόβλημα με κάποιους τομείς. Άμα μπορείτε δείτε εδώ (http://justpaste.it/fy98) κάποιες πληροφορίες και πείτε μου αν είναι ασφαλές να το κάνω format.

Χρησιμοποίησα το crystalDiskInfo.

6 Απαντήσεις

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

Κανε chkdsk να δεις αμα διορθωθει τιποτα..πηγαινε στο σκληρο δισκο->δεξι κλικ ιδιοτητες->ελεγχος σφαλματων(κατι τετοιο).θα σου εμφανιστει ενα παραθυρακι τικαρε και τις δυο επιλογες.(ελεγχος σφαλματων &,επιδιορθωση).δεν εχω pc μπροστα μ γιαυτο ατα λεω στο περιπου.θα χρειαστει να κανεις επανεκινηση για να ξεκινησει τι chkdsk

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Δεν θα έχεις πρόβλημα στο να κάνεις format, αλλά επειδή είναι παλιός ο δίσκος, δεν ξέρεις και πότε θα τα φτύσει. Κάνε το chkdsk που σου πρότεινε ο Γιώργος, αλλά μην πολυβασίζεσαι στο δίσκο.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Κάνω το chkdsk, όπως το λέει ο pappas ή να ανοίξω την cmd και
να γράψω chkdsk /r ; Η δεν έχει σημασία αν θα βάλεις το /r ;

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

το /r ειναι αναγκαίο ..όπως θες κάντο ειναι το ιδιο πραγμα..θες απο cmd ,καντο (θα γραψεις "chkdsk /r")..υποψιν δε μπορει να γίνει εκεινη την ώρα το chkdsk γιατι ο δίσκος χρησιμοποιείται ,θα σου δωσει επιλογή αμα θες να πραγματοποιηθει με το που γίνει επανεκίνηση. http://imgur.com/8PI3fY7

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Ωραία τελείωσε η διαδικασία.
Τώρα έχει μαρκάρει ποιοι είναι οι bad sectors και έτσι είναι ασφαλές όσο αφορά τους bad sectors, έτσι;

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

ασφαλες δεν ειναι τιποτα (πρεπει να εχεις παντα back up ),οσον το chkdsk απλά έκανε μια προσπάθεια επιδιόρθωσης και οπως είδες μάρκαρε τους bad sectors ωστε το σύστημα να μην κάνει εγγραφη πάνω σε αυτους..