Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑνοιγοκληνη και το κουμπι δεν δουλευει
Zelda Twilight ρώτησε πριν 10 έτη

Καλησπερα, Απο εχθες αντιμετοπιζω ενα προβλημα με ενα Hp σταθερο υπολογιστη... Ξαφνικα το κουμπι (Power) νεκρωσε το παταω και δεν ανοιγει ο υπολογιστης αλλα το μονο που κανει ειναι να αναβει μονος του να μην βγαζει τιποτα στην οθονη και να ξανασβηνη μετα απο μερικα δευτερολεπτα... Ελεγξα αρκετες πηγες οπως το τροφοδοτικο (Δοκιμασα ενα αλλο) εβγαλα την καρτα γραφικων τιποτα εβγαλα της ραμ ΤΙΠΟΤΑ δοκιμασα να κουμποσω ποιο δυνατα τα καλωδια του power στην μητρικη ΤΙΠΟΤΑ ... εχετε καποια ιδεα τι μπορει να συμβαινει? γνωριζω απο hardware αλλα κατι τετοιο μου εχει συμβει πρωτη φορα. Ο υΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ειναι σαν να νεκρωθηκε τελειως τον εχω στο ρευμα και οποτε θελει αναβει και σβηνη και το κουμπι power δεν λειτουργει καθολου!!

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχει χαλάσει το ίδιο το κουμπί του power και να βραχυκυκλώνει.

Για δοκίμασε να βγάλεις το καλώδιο του κουμπιού Power από τη μητρική και να ξεκινήσεις τον υπολογιστή βραχυκυκλώνοντας τα αντίστοιχα pins, να δεις αν σου κάνει το ίδιο.

Zelda Twilight απάντησε πριν 10 έτη

Αν μπορειτε να μου πειτε εναν καλο τροπο να τα βραχυκυκλωσω? Επισης αμα δεν περνει ουτε παλυ μπρος τι μπορει να φτεει? Ακουσα για μια περιπτωση καμενου chipset μητρικης και οτι υπαρχει τροπος να το φτιαξω θερμαινοντας το ισχυει κατι τετοιο?

gewrgios pappas απάντησε πριν 10 έτη

1)με κατσαβιδι ακουμπας τα συγκεκριμενα δυο πινς (στην ουσια δημιουργεις μια γεφυρα) και ετσι παιρνει μπρος το pc

2)οχι μη δοκιμασεις κατι τετοιο στη καλυτερη περιπτωση να μη κανεις τιποτα στη χειροτερη να κανεις μονιμη βλαβη στη μητρικη ..δεν εχεις τις γνωσεις να το κανεις (ουτε εγω)