Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΑντίλαλος σε πληκτρολόγιο
Alexia Milopoulou ρώτησε πριν 1 έτος

Καλημέρα σε όλους σας. Πρόσφατα αγόρασα σε πολύ καλή τιμή ένα ακριβό πληκτρολόγιο τής AOC (AGK700), το οποίο είναι εξαιρετικό σε όλα, εκτός από ένα πρόβλημα - υπάρχει μεταλλικός αντίλαλος από τα πλήκτρα, ιδιαίτερα όταν πιέζονται έντονα. Δεν είναι κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα, αλλά θα ήθελα να ξέρω εάν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να περιορίσει το πρόβλημα, ίσως κάποιο σπρέι; είναι κάτι που μειώνεται με την χρήση; Ας σημειωθεί ότι δεν το χρησιμοποιώ για παιχνίδια, αλλά για συνεχή πληκτρολόγηση επί ένα οκτάωρο κάθε μέρα.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Αλεξία! Δυστυχώς, δεν έχουμε πέσει σε κάποια τέτοια περίπτωση για να έχουμε κάποια δοκιμασμένη λύση. 

Alexia Milopoulou απάντησε πριν 1 έτος

Α, οκ, το είχε αναφέρει η Έλενα σε κάποιο video για πληκτρολόγια και γι' αυτό σκέφτηκα μήπως υπάρχει κάποια λύση. Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα Αλεξία και Καλή σου Χρονιά,
 
Χωρίς να έχω εμπειρία χρήσης και επομένως χωρίς να "συνιστώ" τα συγκεκριμένα προϊόντα, θα ήθελα να θέσω υπόψη σου ότι υπάρχουν τα "dampeners" ή "o-rings", όπως ονομάζονται. Πρόκειται για ελαστικούς δακτύλιους που τοποθετούνται κάτω από τα keycaps και μειώνουν αρκετά τον θόρυβο των διακοπτών - το λεγόμενο "clack", το οποίο προκαλείται από το χτύπημα του διακόπτη κάτω, όταν κάνεις bottoming-out, όπως το λένε (με "click" αναφέρονται στον θόρυβο που βγαίνει από τον μηχανισμό που έχουν οι μπλέ διακόπτες). Μπορείς να ψάξεις στο e-shop.gr (τα sets της King Mod) είναι τα μόνα που βρήκα εκεί), ή αν θέλεις δες και στα bangood ή aliexpress - δεν έχω εμπειρία από τα συγκεκριμένα καταστήματα οπότε ας βοηθήσει κάποιος που ξέρει. Το ψάξιμο από το Google δε βοηθάει και πολύ γιατί φέρνει πολλά αποτελέσματα που αφορούν o-rings εργαλείων. Διατίθενται o-rings τα οποία διαφέρουν ως προς τις διαστάσεις (πάχος βασικά) και τη σκληρότητα του υλικού, οπότε προσφέρουν και διαφορετική εμπειρία χρήσης. Κι ένα (μάλλον) αρνητικό, μειώνουν λίγο τη διαδρομή των πλήκτρων. Δε μπορώ να προτείνω κάποιο συγκεκριμένο, όπως και δε γνωρίζω αν τελικά θα βοηθήσει σημαντικά στο πρόβλημά σου. Ψάξε reviews ή videos.

Alexia Milopoulou απάντησε πριν 1 έτος

Καλή χρονιά Χρήστο, σ' ευχαριστώ πολύ γιά την απάντηση. Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ, παρόλο που ένας από τους λόγους που χρησιμοποιώ μηχανικό πληκτρολόγιο είναι και ο ιδιαίτερος θόρυβος (μάλιστα εάν το συγκεκριμένο μοντέλο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με μπλέ διακόπτες θα το προτιμούσα). Ο άλλος βασικός λόγος βέβαια είναι χρηστικός και όχι αισθητικός - στην γρήγορη πληκτρολόγηση τα μηχανικά πληκτρολόγια δεν συγκρίνονται με εκείνα τής μεμβράνης. Οπωσδήποτε πάντως θα το ψάξω και πιθανότατα να το δοκιμάσω εάν βρω κάποια "δακτυλίδια" με μικρό πάχος που δεν θα αλλάξουν δραματικά την διαδρομή τού πλήκτρου. Και πάλι ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.