Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΑντιγραφή δεδομένων σε κινητό
Κυριακος Κουφαλης ρώτησε πριν 2 εβδομάδες

Καλησπέρα σας
Έχω πρόσφατα αγοράσει το xiaomi redmi note 13 pro 5g, και θέλησα να μεταφέρω κάποια αρχεία μουσικής στον αποθηκευτικό του χώρο για να τα ακούω όταν και όποτε χρειάζεται. Ωστόσο με έκπληξή μου διαπίστωσα ότι όσες φορές κι αν προσπάθησα στάθηκε αδύνατο. Ο αποθηκευτικός χώρος δεν εμφανιζόταν για κανένα λόγο και μάλιστα συνδέθηκα και από διαφορετικό υπολογιστή για να αποκλείσω την πιθανότητα να έφταιγε ο συγκεκριμένος. Με τη σύνδεση των δύο συσκευών παρατήρησα επίσης ότι το κινητό έμπαινε σε κατάσταση φόρτισης. 'Έβλεπε" δηλαδή το laptop σαν συσκευή φόρτισης! Ανατρέχοντας στο διαδίκτυο είδα σε κάποιες κριτικές για το κινητό κάποια αναφορά για παρόμοιο πρόβλημα. Έρχομαι να ρωτήσω λοιπόν αν όλο αυτό είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου μοντέλου αφενός που είναι έκδοσης 14 UKQ1. 231003.002, και αφετέρου αν έχει να κάνει με την πρόσφατh αναβάθμιση  του λειτουργικού της σε Xiaomi HyperOS 1.0.6.0. UNRMIXM. Σας ευχαριστώ πολύ
Με εκτίμηση 
Κυριάκος Κούφαλης
 

6 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Καλησπέρα,
Θα πρέπει το κινητό να βλέπει τον αποθηκευτικό χώρο του υπολογιστή (laptop). Χρειάζεσαι τα παρακάτω:

  • Στο κινητό, μια εφαρμογή File Explorer, ή File Manager, πχ CX File Explorer. Την ψάχνεις στο Google Play και την κάνεις Install.
  • Στον σταθερό/laptop πρέπει να κάνεις ένα Share το folder στο οποίο βρίσκονται τα αρχεία. Είναι το λεγόμενο "Server Service", το οποίο βρίσκεται σε κάθε υπολογιστή Windows, ακόμα και στην Home Edition, και επιτρέπει σε άλλους υπολογιστές του δικτύου να βλέπουν ή/και να τροποποιούν τα περιεχόμενα volumes ή folders (ανάλογα με τα rights που θα τους δώσεις).

Μετά, πας στο κινητό, ανοίγεις την εφαρμογή και πας στην ενότητα Network ή Local Network και επιλέγεις New Connection ή Add Connection, όπου θα πρέπει να επιλέξεις τον υπολογιστή στον οποίο θέλεις να συνδεθείς (laptop), και τα credentials (User-Name και Password), δηλαδή πρόκειται ουσιαστικά να κάνεις log-in στον υπολογιστή από το κινητό. Αν έχεις ενεργοποιημένο το Network Discovery (πιθανόν να χρειάζεται και κάποιο name-service στο κινητό) μπορείς να δώσεις το όνομά του, διαφορετικά δίνεις το IP του. Από τη στιγμή που θα συνδεθείς θα σου εμφανίσει τη λίστα των shared folders, οπότε μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου. Τα παραπάνω δουλεύουν με το Wi-Fi, χωρίς να χρειάζεται το καλώδιο, δηλαδή κάνεις κανονική σύνδεση στο τοπικό δίκτυο (για την ακρίβεια σε έναν υπολογιστή του δικτύου) μέσω του Wi-Fi.
Υπάρχουν και πιο απλοί τρόποι, πχ μέσω κάποιου cloud service (πχ Google Drive ή Microsoft OneDrive) ή και μεταφορά μέσω του καλωδίου. Δες εδώ.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Καλημέρα Κυριάκο, όταν συνδέεις το κινητό στον υπολογιστή σου βγάζει κάποια επιλογή στο κινητό για μεταφορά αρχείων? Δοκίμασες και με άλλο καλώδιο?

Κυριακος Κουφαλης απάντησε πριν 2 εβδομάδες

Καλημέρα Γιώργο,
Όχι δυστυχώς δεν μου βγάζει κάποιο μήνυμα σχετικό. Εννοείται πως άλλαξα καλώδιο. Επίσης να επαναλάβω πως κάθε φορά που συνδέομαι, το κινητό "βλέπει" τον υπολογιστή σαν φορτιστή και μπαίνει σε mode φόρτισης!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 εβδομάδα

Μπορείς να δοκιμάσεις και σε άλλο υπολογιστή να δεις εάν αλλάξει η συμπεριφορά?

Κυριακος Κουφαλης απάντησε πριν 1 εβδομάδα

Γιώργο σ' ευχαριστώ πολύ! Θα δοκιμάσω και ελπίζω να "ξεκολλήσει"! Εύχομαι Καλή Ανάσταση με υγεία και αισιοδοξία για όλους!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 εβδομάδα

Καλή Ανάσταση!