Costas Vamvakidis ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα σε όλους,
¨Εχω αντιγράψει το DVD από την σχολική γιορτή των παιδιών στον σκληρό του υπολογιστή μου και του εξωτερικού σκληρού για να το έχω για backup.;Έχει αντιγραφεί σε δύο φακέλους AUDIO και  VIDEO με αρχεία μέσα πολλά. Η ερώτησή μου είναι η εξής.Πώς μπορώ να το αντιγράψω στον υπολογιστή μου (όχι σε δισκάκι) και να παίζει όπως το dvd του φωτογράφου με τα αρχικά μενού κτλ? Ευχαριστώ ....

2 Απαντήσεις

Ioannis Emmanouilidis απάντησε πριν 9 έτη

Γεια σου Κώστα,
Είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι χρήστες να παίρνουν backup τέτοιου τύπου DVD με αυτόν τον τρόπο. Δεν σε παρεξηγώ όλοι τα καναμε ακόμη και εγώ όταν πρωτοξεκίνησα με τους υπολογιστές. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να κάνεις DVD RIP το δισκάκι με πρόγραμμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι ανάλογα με τις αναγκες που θες.
Μπορείς να το κάνεις με το VLC (αλλά έχει σύνθετες ρυθμίσεις και δεν θα το ρπότεινα αν δεν ξέρεις πολλά από codecs)
Πηγή
Υπάρχουν και επιλογές που είναι πιο αυτοματοποιημένες με τα εξής προγράμματα:
HandBrake (Opensource)
MakeMKV beta (Πολύ καλό προγραμματάκι)
DVDfab
Free Video Converter (Αν δεν θέλεις πολλά φρου φρου και αρώματα)
Για ακόμη περισσότερα προγράμματα δες εδώ. Στο Google θα βρεις πολλά προγράμματα και οπως πάντα προσοχή μην βρεις και εγκαταστήσεις κανα malware στο τέλος:
Πηγή

Όπως παντα αν εχεις απορία πως γίνεται έχει γίνει άρθρο εδω πέρα
Δεν είμαι σίγουρος αν αντιγραφθούν και τα μενού μαζί. Αν θέλεις πλήρες backup από το δισκάκι μπορείς να το κάνεις σε iso και να το κάνει mount στο σύστημα. Αλλά το iso δεν πρακτικό για την συγκεκριμένη περίπτωση. 

Καλή σου συνέχεια!

Costas Vamvakidis απάντησε πριν 9 έτη

Σ ευχαριστώ πολύ για τις αναλυτικές σου οδηγίες, νασαι καλά....