Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑντικατάσταση δεύτερης μπαταρίας laptop
Kostas P ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα σας, οποιαδήποτε άμεση σχετική απάντηση θα ήταν ό, τι καλύτερο καθώς το ζήτημα επείγει.
 Αγόρασα μια συμβατική μπαταρία για το laptop μου η οποία λειτουργούσε κανονικά μέχρι και 7 μήνες όπου άρχισε να εμφανίζει προβλήματα.Συγκεκριμένα, έκλεινε το laptop(στο 60%-66% ακόμα και 68%) απότομα όταν βρισκόταν σε λειτουργία με την μπαταρία χωρίς τον φορτιστή.
Αφού ζήτησα αντικατάσταση μου τηλεφώνησαν και με ενημέρωσαν ότι όντως έχει πρόβλημα και θα αντικατασταθεί.
Παρέλαβα την δεύτερη μπαταρία και κατά την πρώτη αποφόρτιση το laptop έκλεισε στο 20%.
Επικοινώνησα ξανά κάνοντας παράπονα πως δεν είναι δυνατόν να μου στέλνουν και δεύτερη ελαττωματική μπαταρία.
Οι απαντήσεις τους ήταν οι εξής:
α)για την πρώτη μπαταρία μου ανέφεραν ότι παρόλο είχε ξεπεράσει τις 300 επαναφορτίσεις σε διάστημα 8 μηνών σύμφωνα με τον τεχνικό τους πάντα εκείνοι μπήκαν στην διαδικασία να την αντικαταστήσουν.
Σημειωτέο, αυτό με τις 300 επαναφορτίσεις δεν μου το είχαν αναφέρει καθόλου στην πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μας για την πρώτη μπαταρία.
--->Σε αυτό το διάστημα 7 μηνών ακολούθησα την χρήση 40%-80%(δηλαδή όπως γνωρίζεται μόλις φτάσει στο 40% συνδέω τον φορτιστή και μόλις φτάσει στο 80% τον αποσυνδέω) που προτείνεται για την καλύτερη συντήρηση των μπαταριών λιθίου laptop,για να περιοριστούν οι κύκλοι φόρτισης.
Εκτός αυτού η μπαταρία βρισκόταν εντός εγγύησης οπότε ήταν υποχρεωμένοι να μου την αντικαταστήσουν έτσι κι αλλιώς.
β)για την δεύτερη μπαταρία μου αφού μου ανέφεραν ότι οι κύκλοι φόρτισης είχαν φτάσει τους 15 σε ελάχιστο χρονικό διάστημα(5 μέρες) και ότι την εξαντλώ πολύ γρήγορα τις μπαταρίες μου, έκαναν μια εικασία ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι λόγω επεξεργαστή ή λόγω ξεπερασμένων bios ή ότι μπορεί να έχει θέμα με τις ρυθμίσεις windows που έχουν πρόβλημα με τις συμβατικές μπαταρίες ή ότι τα windows δείχνουν λάθος ένδειξη %.
--->αρχικά αφού τοποθέτησα την δεύτερη μπαταρία στο laptop, εκτέλεσα μόνο την πρώτη φόρτιση σύμφωνα με τις οδηγίες που μου έδωσαν.Το laptop έκλεισε στο 20%(στις οδηγίες αναφερόταν αποφόρτιση μέχρι το 5%).Δεν ξαναέγινε καμιά φόρτιση.
Σχετικά με τις εικασίες 1)εάν το πρόβλημα ήταν ένα από αυτά τότε δεν θα λειτουργούσε εξαρχής η πρώτη μπαταρία ενώ λειτουργόύσε κανονικά για 6-7 μήνες 2)έχω χρησιμοποιήσει συμβατικές μπαταρίες με τελευταία μια multuenergy(ακριβώς πριν αγοράσω μπαταρία από το εν λόγω κατάστημα) χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Οπότε, θα ήθελα να ρωτήσω εάν στέκουν τα επιχειρήματα τους α,β.γ. Ειλικρινά θα σας ήμουν υπόχρεος εάν μου απαντούσατε.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

8 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Κώστα.
Εφόσον η μπαταρία είναι στην εγγύηση, είναι υποχρεωμένοι να σου την αντικαταστήσουν. Δεν γνωρίζω τι πολιτική μπορεί να έχει κάθε κατάστημα για να σου πω στα σίγουρα για τις 300 φορτίσεις, αλλά μου ακούγεται χαζό.
Όπως και να 'χει, δοκίμασε να κάνεις ένα re-calibration της μπαταρίας:

  • Φόρτισέ την στο 100%.
  • Βγάλε την τροφοδοσία και όρισε το laptop να μπει σε hibernation στο ελάχιστο δυνατό διάστημα.
  • Άφησέ το να ξεφορτίσει πλήρως.
  • Φόρτισέ το ξανά στο 100% χωρίς διακοπή.

Δες αν συνεχίζεται το πρόβλημα. Το ότι κλείνει στο 20% σημαίνει ότι δεν είναι σωστά καλιμπραρισμένη, γι' αυτό και δείχνουν λάθος ένδειξη τα Windows.

Kostas P απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Ελένη και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.Τελικά μου έστειλαν μια τρίτη μπαταρία απλά το θέμα είναι το εξής:οι οδηγίες για την πρώτη φόρτιση περιλαμβάνουν
α)φόρτιση για μια ώρα με το laptop εκτός λειτουργίας
β)συνέχιση της φόρτισης για 24 ώρες ακόμα κι αν έχει φτάσει στο 100% με την μια ώρα φόρτισης εντός ή εκτός λειτουργίας
γ)χρήση της μπαταρίας μέχρι να φτάσει στο 5%
δ)επανάληψη των β και γ δυο ή τρεις φορές
Επισημαίνεται στις οδηγίες ότι για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα η μπαταρία πρέπει να ακολουθήσω ακριβώς  όπως έχουν, όλα τα βήματα
Στο βήμα γ) αντιμετώπισα το πρόβλημα με την δεύτερη μπαταρία καθώς δεν μπορούσε να φτάσει στο 5%.
Τώρα να ακολουθήσω τα βήματα αρχικά τα παραπάνω βήματα και μετά να κάνω την βαθμονόμηση ή το αντίστροφο;Επίσης, οι ρυθμίσεις στις επιλογές παροχής ενέργειας για το χαμηλό και κρίσιμο επίπεδο μπαταρίας ποιες θα πρέπει να είναι;

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η πολύωρη φόρτιση είναι εντελώς περιττή στις μπαταρίες λιθίου, αλλά στη θέση σου θα ακολουθούσα τις οδηγίες επακριβώς. Οι ρυθμίσεις δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Kostas P απάντησε πριν 7 έτη

Δυστυχώς και αυτή την φορά έκλεισε το laptop στο γ) βήμα.Δεν πρόλαβε να φτάσει στο 5%, έκλεισε στο 12%. Σε μια αρνητική κριτική που διάβασα το πρόβλημα με μια μπαταρία laptop από το ίδιο κατάστημα ήταν παρόμοιο με της δεύτερης και της τρίτης μπαταρίας.
Έτρεξα το hp battery check και τα αποτελέσματα είναι τα εξής

Kostas P απάντησε πριν 7 έτη

υπάρχει περίπτωση το βύσμα τροφοδοσίας να κατέστρεψε την δεύτερη μπαταρία και την τρίτη;To λέω γιατί τα 1-2  χρόνια έχει χαλαρώσει και το καλώδιο τροφοδοσίας πρέπει να το πιέσω ή να το στριφογυρίσω για να κάνει επαφή.
Παρόλα αυτά με την πρώτη μπαταρία δεν υπήρχε θέμα για 7 μήνες μέχρι και τον Ιούνιο.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Σαν ηλεκτρονικός έχω να πω ότι οι οδηγίες λένε μ...... Αν η μπαταρία φτάσει στο 100% της φόρτισης, τότε το κύκλωμα διακόπτη την τάση δηλαδή την φόρτιση. Αρα το να έχουμε άλλες 24 ώρες το laptop στην πρίζα για φόρτιση τι κερδίζουμε? Απλά τίποτα. Για να καταλάβω το πρόβλημά σου  είναι ότι το laptop κλείνει στο 12% η ότι η μπαταρία του δεν κράτα όσο πρέπει? Αυτό με το φις που αναφέρεις δεν έχει σχέση αλλά καλό είναι να το πας για επισκευή.

Kostas P απάντησε πριν 7 έτη

Κοίτα, αρχικά στην πρώτη μπαταρία μετά από περίπου 7 μήνες ξεκίνησε να κλείνει στο 60-66%.Την έστειλα πίσω για να εντοπίσουν πιο είναι το πρόβλημα.Επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν πως όντως έχει πρόβλημα και θα γίνει αντικατάσταση.
Στην δεύτερη μπαταρία που μου έστειλαν το βήμα γ) δεν ήταν δυνατόν να γίνει καθώς έκλεινε στο 20%.Δοκίμασα και δεύτερη και έκλεισε στο 28%.Την έστειλα και μου τηλεφώνησαν μετά από περίπου 18 εργάσιμες μέρες και μου ζήτησαν το ακριβές μοντέλο του laptop και μου ανέφεραν ότι η μπαταρία έχει ''τρελαθεί'' δεν λειτουργούσε καθόλου σωστά.Πήρα τηλέφωνο για να κάνω παράπονα για  δεύτερη ελαττωματική μπαταρία και μου ανέφεραν για την πρώτη ότι είχε ξεπεράσει του 300 κύκλους φόρτισης(πράγμα που δεν μου το είχαν πει στην αρχική επικοινωνία για την αντικατάσταση της) ενώ για την δεύτερη ότι μπορεί να φταίει ο επεξεργαστής,τα bios,οι ρυθμίσεις των windows.
Τώρα με την τρίτη μπαταρία το πρόβλημα απ'ότι φαίνεται είναι το ίδιο με την δεύτερη.
Για τις οδηγίες που λες,μάλιστα γίνεται αναφορά ότι πρέπει να τις ακολουθήσω ακριβώς διαφορετικά δεν είναι σωστή η λειτουργία.

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Πολυ περίεργο να κλείνει στο 60%. 2 πράγματα σκέφτομαι.
1 Να υπάρχει πρόβλημα στον φορτιστή πχ να έχει σκασμένους πυκνωτές και να περνάει τάση ac και να μην φορτίζεται σωστά η μπαταρία και να την τρελαίνει.
2 Η να έχει πρόβλημα το κύκλωμα φόρτισης στο laptop.
Γιατί δεν δικαιολογείτε να παρουσιάζουν και οι 2 μπαταρίες το ίδιο πρόβλημα.