Dinos gewrgiou ρώτησε πριν 2 μήνες

καλησπερα! εχω ενα συστημα με τα εξης ψαρακτηριστηκα:
Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.80GHz 2.81 GHz
32.0 GB ram DDR4 3200 hz
motherboard Ζ370-A pro (ms-7B48)
και θελω να αλλαξω GPU η οποια ειναι η 1070 gaming x (το gaming x απλα νομιζω ειναι μοντελο δεν εχει σημασια) και απο βιντεο στο youtube ειδα σαν πολυ καλη επιλογη την 3060 να δινει συν 30 fps σε πολλα παιχνιδια.
θα ηθαλα την γνωμη σας για μια καλη πρωταση σε gpu για αυτο το συστημα
το μπατζεντ μην σας απασχολη αν υπαρχει σοβαρη επιλογη/ες. απλα δεν θελω να παω σε build νεου pc απο τωρα.Αν υπαρχει gpu που να εχει πολυ καλυτερη αποδοση ωστε να βγαλει το pc μερικα χρονια ακομα την θελω.
Σας ευχαριστώ πολύ!!!

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα, γενικά η κάρτα που διαθέτεις δημιουργεί ήδη σημαντικό bottleneck στο σύστημα σου. Συνεπώς οποιαδήποτε ισχυρότερη επιλογή θα έχει "χειρότερα" αποτελέσματα. Μία 3060 είναι ισχυρότερη από την κάρτα που ήδη έχεις, αλλά δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα στο δικό σου σύστημα.

Dinos gewrgiou απάντησε πριν 2 μήνες

Που ακριβώς είναι το πρόβλημα με την κάρτα που έχω τώρα και το συστημα?

Dinos gewrgiou απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα και πάλι! Με βάση κάποια βίντεο από μπεντσμακρς που είδα στο γιουτιουμπ της κάρτας γραφικών που είχα τώρα και την 1070 και την 3060 που σκεφτόμουν να πάρω πάντα σε συνδυασμό με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή που έχω τώρα, είπα να γιολάρω και προβώ στην αντικατάσταση γιατί έβλεπα συν 30 fps κατά μέσο όρο στα παντα. Πράγμα το οποίο ισχύει και στην περίπτωση μου. Είπα απλά να το μοιραστώ ώστε να εξαπλωθεί η γνώση. ΥΓ. Το bottleneck που υποτίθεται ότι έχω ( και λέω υποτίθεται γιατί απλά δεν γνωρίζω αν πραγματικά ισχυει ή όχι) με θορύβησε και με έκανε να ψαχτώ. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής λένε ότι λειτουργεί άριστα τόσο με την 1070 όσο και με την 3060. Για την 1070 μπορώ να επιβεβαιώσω γιατί λειτουργώ το μπιλντ 7 χρόνια. Για την 3060 δεν ξέρω τίποτα απλά ότι παιχνίδι έχω ανοίξει έχει όντως παρει 20-30 fps παραπάνω.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Χρησιμοποιώντας έναν calculator όπως αυτόν εδώ θα δεις ότι θεωρητικά τουλάχιστον υπάρχει bottleneck. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι αναβαθμίζοντας την κάρτα γραφικών σου θα δεις τη διαφορά που θες..Ρίξε μία ματιά εδώ αλλά και σε αυτό το video.