Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΑνωνυμια με add on του firefox
Ermis ρώτησε πριν 10 έτη

Διαβασα οτι υπαρχουν καποια add on του firefox, που προσφερουν ανωνυμη περιηγηση.
Αυτη την στιγμη εχω εγκαταστησει δοκιμαστικα το anonymoX. Aυτα κανουν την ιδια δουλεια με τον Τor browser (o oποιος ειναι σημαντικα αργος), η προσφερουν κατι παραπανω και ποσο ασφαλη ειναι, (δηλ. υπαρχει περιπτωση να παιρνει την δικη μου ip καποιος αλλος και εγω καποιου αλλου, η οι διευθυνσεις ip που παιρνεις ειναι πλαστες - ψευτικες)?
Ευχαριστω.

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με την ανωνυμία του Tor, ειδικά από τη στιγμή που plugins όπως το flash ή η χρήση javascript μπορεί να αποκαλύψει την αληθινή IP.

Το τι IP διεύθυνση παίρνεις εξαρτάται από την εκάστοτε μέθοδο. Αν το plugin χρησιμοποιεί proxy server ή VPN παίρνεις την IP του server. Στο Tor ουσιαστικά φαίνεται η IP του exit node.

Σε γενικές γραμμές, η μερική ανωνυμία είναι αρκετά απλή, η πλήρης ανωνυμία είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Για καλύτερες ταχύτητες, μάλλον θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποια πληρωμένη υπηρεσία VPN. Και πάλι, όμως, με δεδομένο πως όλες τους βρίσκονται στο εξωτερικό, θα υπάρχει μια minimum καθυστέρηση. Δηλαδή αν η υπηρεσία VPN βρίσκεται στην αμερική, ουσιαστικά όλα τα δεδομένα θα σου έρχονται μέσω Αμερικής.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Κατανοητο, παντως απ οτι καταλαβα την δικη μου ip address δεν την παιρνει καποιος αλλος, αφου μπορει να φαινετε οταν χρησιμοποιεις π.χ. το youtube (δες flash), σωστα?
Παντως το java το εχω διαγραψει και το javascript το εχω απενεργοποιησει τελειως.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Συγνωμη, αλλα το τελευταιο δεν το καταλαβα καλα. Πως μπορω να γνωριζω αν εχω static ip η οχι?
Αν μπορω βεβαια.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Γι΄ αυτο βλεπω κατα καιρους διαφορετικη ip address και ελεγα πως συμβαινει αυτο, πιστευοντας οτι θα εχω την ιδια εφ' ορου ζωης του υπολογιστη.
Ευχαριστω παντως, πολυ σημαντικη πληροφορια.