John Cholidis ρώτησε πριν 2 έτη

Σκέφτομαι για λόγους budget να κάνω μερική αναβάθμιση στον υπολογιστή με μια rx 6500xt, πιστεύετε ότι θα είναι καλή αναβάθμιση από μια gtx760?
Ο cpu που έχει ο υπολογιστής αυτή τη στιγμή είναι core i7-4790 3.6ghz και σκέφτομαι την επίσης αλλαγή του  αν δεν μπορεί να συνεργαστεί αλλά δεν είμαι σίγουρος ποιος επεξεργαστής παντρεύετε καλύτερα με μια 6500xt, προτείνετε μου κάποια αν γνωρίζετε παρακαλώ.
Κατανοώ ότι οι gpu έχουν αρχίσει να πέφτουν σαν τιμή, με ακόμα και 2060 να βρίσκεις στα 350ε,  αλλά ο λόγος που σκέφτομαι να πάρω 6500 αντί για καλύτερη κάρτα ή φουλ αλλαγή πύργου είναι γιατί έχω επερχόμενες στρατιωτικές υποχρεώσεις, οπότε ελπίζοντας πως από το 23 οι τιμές θα πέσουν κι άλλο και μάλλον θα βγουν περισσότερες κάρτες θέλω τότε να φτιάξω έναν πύργο από την αρχή. Με βάση αυτό σκεφτόμουν να κάνω απλά αυτή την αλλαγή στον υπάρχον οικογενειακό υπολογιστή μιας και οι 6500xt τρέχουν για μόλις 180-200ε στο skroutz και η 760 που έχω έχει αρχίσει να δείχνει την ηλικία της μιας και πλέον ακόμα και παιχνίδια που θα έπρεπε να μπορεί να τρέχει στα high-ultra παθαίνουν υπερβολικό lag σε ήχο και εικόνα.
Πιστεύετε πως αξίζει σαν ιδέα ή έχετε μια καλύτερη λύση να μου προτείνετε ?

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, σίγουρα μία 6500XT είναι καλύτερη από την 760 που διαθέτεις..βέβαια είναι αρκετά ισχυρότερη σε σχέση με τον επεξεργαστή που διαθέτεις...συνεπώς σε ορισμένες περιπτώσεις θα έχεις bottleneck..από την άλλη όμως..εάν θες να αλλάξεις  και επεξεργαστή θα πρέπει να αλλάξεις και μητρική και ραμ...συνεπώς ίσως η καλύτερη επιλογή είναι να αφήσεις το σύστημα σου ως έχει και να προχωρήσεις μελλοντικά σε μία αγορά νέου..