Thanos Grammenos ρώτησε πριν 5 μήνες

Εχώ στην κατοχή μου μια μητρική GIGABYTE Χ99 ULTRA GAMING(κουτιου)
Αξίζει η αγορά ενός επεξεργαστή I7-6900K (από ebay 100 ευρώ , ο ι7-6950x τον θεωρω ακριβο στα 190 ευρω) , 64 gb ram,sansung nvme 1tb 990,noctua d15;
Υπαρχει τροφοδοτικο Coolermaster 850w και κουτι Coolermaster haf 932 καρτα γραφικων gtx 265 και 4 δισκοι wd caviar black 1TB(δεν με αποσχολουν τα παιχνιδια)
Η χρηση του υπολογιστη ειναι για web development και θα αντικαταστησει ενα ι7-940,12gb ram

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 μήνες

Τώρα τι επεξεργαστή έχεις? Ή μήπως δεν έχεις? Αν είναι έτσι, εγώ θα δίσταζα πολύ να βασίσω ένα "νέο" σύστημα σε μια μητρική που υποστηρίζει επεξεργαστές πολύ παλιότερων γεννιών, τους οποίους όπως διαπίστωσες δυσκολεύεσαι να τους βρεις πλέον. Αμφιβάλλω αν μπορείς να εγκαταστήσεις και Windows 11 (αν και στα specs λέει ότι έχει TPM). Κι όλα αυτά για να γλυτώσεις την αγορά μιας μητρικής, που αν πας σε κάποιο βασικό μοντέλο , πχ με chipset B (απέφυγε τα A και H) και από τις σειρές Gigabyte Ultra Durable, Asus Prime, MSI Pro, κι όχι σε κάποια Aorus, Gaming, ROG κλπ, θα έχεις μια σύγχρονη μητρική με κόστος γύρω στα 100€.  Η αναβάθμιση ίσως άξιζε αν είχες μια υπάρχουσα εγκατάσταση, με πολλές εφαρμογές, η οποία περιορίζεται από έναν αδύναμο επεξεργαστή, και ήθελες να αποφύγεις επανεγκατάσταση/επαναγορά ή/και μεταφορά δεδομένων και αρχείων. Ψάξε αν θέλεις και στα μεταχειρισμένα, αλλά νομίζω δεν αξίζει.
 
Περίεργο, βλέπω στη λίστα συμβατότητας, η μητρική υποστηρίζει και πολλούς επεξεργαστές Xeon (αρχαίους βέβαια) - είναι καλοί για servers και virtualization - χωρίς όμως να υποστηρίζει και ECC ram.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα Θάνο, από τη στιγμή που υπάρχει η μητρική και είναι καινούρια όπως λες, έχεις βρει και τον επεξεργαστή σε καλή τιμή πιστεύω ότι αξίζει να προχωρήσεις στην αγορά.